Pànxing Bages

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Turisme Actiu – Bages

Descobreix el patrimoni de Sallent

Bages
Foto-castell
A Sallent gaudim d’un patrimoni excepcional que recorre diverses èpoques històriques, els íbers al segle V aC, el Castell del s.X dC, el romànic, el barroc, el modernisme, la revolució industrial del s.XIX...

Durant tot l’any fem visites guiades obertes a tothom, així com les visites escolars o per empreses. Podeu consultar l’agenda mensual de les visites a www.sallentturisme.cat

  • CENTRE D’INTERPRETACIÓ I CASA TORRES AMAT
  • CASTELL DE SALLENT I ESGLÉSIA ROMÀNICA DE SANT SEBASTIÀ
  • POBLAT IBÈRIC DEL COGULÓ
  • CENTRE DE VISITANTS DEL GEOPARC DE LA CATALUNYA CENTRAL
  • RUTA HISTÒRICA DELS SANTS ALS ANARQUISTES
  • AIGUAMOLLS I BOSC DE RIBERA DE LA CORBATERA

La fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica. S’ha restaurat i museïtzat l’espai que ocupava l’antiga fàbrica, la turbina i el pati als baixos de la Casa Torres Amat. A través d’un audiovisual, el visitant se submergirà en l’odissea que portà el primer teler mecànic a Sallent des d’Anglaterra. En aquesta visita també s’accedeix a la planta noble de la casa, de luxoses sales farcides de mobiliari, art, ornaments i objectes litúrgics a través dels quals s’explica l’apassionant història d’aquesta nissaga sallentina i la seva influència. Entre els seus membres més destacats figura el bisbe Torres Amat (1772-1847), religiós, bisbe reformador, hereu de les idees i la cultura del segle XVIII i amb una vida plena de contrastos.

Podreu visitar el centre de visitants del Geoparc de la Catalunya Central on gràcies al muntatge audiovisual es fàcil comprendre l’evolució geològica des del mar interior a la formació del relleu actual. 

El poblat ibèric del Cogulló construït a finals del segle V aC. és un  important jaciment d’època ibèrica testimoni de la història i les formes de vida de fa més de 2.000 anys i un impressionant assentament fortificat de mitja hectàrea amb un estratègic control visual del territori. 

El Castell de Sallent i l’església romànica de Sant Esteve i Sant Sebàstia es remunta al segle X. Encimbellat per sobre d’uns impressionats espadats, les seves restes formen un conjunt evocador d’aire romàntic d’on sobresurt, imponent, la singular església de Sant Sebastià, una de les poques construccions romàniques circulars i la més gran de Catalunya.   

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.