Pànxing Berguedà

18, juliol del 2024

Search
Close this search box.

18, juliol del 2024

Turisme Actiu – Berguedà

El Festival de Senderisme dels Pirineus torna al Berguedà del 14 al 16 de maig

Berguedà
Festival de Senderisme Berguedà
Els Festivals representen una oferta de turisme rural i de natura molt adaptada als moments actuals, amb activitats a l’aire lliure i en petits grups, amb reserva prèvia.

Un any més, arriben els Festivals de Senderisme dels Pirineus. Aquesta sisena edició se celebrarà des de mitjans de maig fins a mitjans d’octubre a totes les comarques que formen part dels Pirineus. Durant els dies 14, 15 i 16 de maig, el Berguedà, hi participarà amb 5 activitats durant 3 dies.

La iniciativa que ha sigut impulsada per l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), aterra un any més a través de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Senderisme
Activitats inclusives en família

Segons el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall: “El Berguedà ha de ser un dels pals de paller dins el Festival de Senderisme dels Pirineus”. A més, afegeix que: “El Berguedà és una comarca que no te l’acabes, i és que els més de 2000 kms de la xarxa de camins són una oferta esplèndida pels amants del caminar i els amants de la natura i els paisatges. Enguany es presenten propostes pensades per a tots els públics proposant també altres activitats de valor afegit que ajuden a connectar amb la proximitat del territori i les seves persones, us convidem a seguir aquest festival i a participar a les activitats del Berguedà!”.

Activitats

El festival començarà el divendres 14 de maig a la tarda/nit amb una ascensió inclusiva al Comabona i un taller d’astronomia, activitat inclusiva oferta per guies d’Arrel juntament amb la col·laboració de Cuiol Nature.

El dissabte 15 al matí, de la mà de Sara Vallhonrat i la fitoterapeuta Teresa Altimir, els senderistes podran gaudir d’un recorregut interpretatiu de flora i vegetació per la zona de Capolat finalitzant, amb un tast de plantes fresques presentades de forma molt peculiar. A la tarda del mateix dissabte, cultura i senderisme s’uniran en un indret ben insòlit: la Foradada de Malanyeu. I és que allà, en un recés de la ruta guiada per Rumb Pirineus, el músic Ferran ens oferirà un petit concert acústic.

Senderisme
Els senderistes podran gaudir d’un recorregut interpretatiu de flora i vegetació

El diumenge, darrer dia del festival, Pedratour ens portarà a gaudir d’una altra modalitat de senderisme pels voltants de Pedret i el riu Llobregat: la marxa nòrdica. Una forma de caminar molt més complerta que finalitzarà amb una visita a l’església de Sant Quirze. Per finalitzar el festival, a la tarda, Pèndol Guies ens acompanyaran a fer un recorregut per Vallcebre que acabarà amb una visita a la granja ecològica Bufalà tot fent un tast de formatges.

Cartell del Festival de Senderisme
Cartell del Festival de Senderisme

Per participar en qualsevol de les activitats caldrà abonar 14 € per persona (8 € els menors de 16 anys) i és imprescindible fer reserva prèvia.

Més informació, reserves i informació detallada de cada activitat.

Si t’ha agradat llegir la notícia El Festival de Senderisme dels Pirineus torna al Berguedà del 14 al 16 de maig, també et pot interessar L’Ultra Pirineu es reinventa per l’edició 2021.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.