Pànxing Berguedà

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Turisme Actiu – Berguedà

L’Ultra Pirineu es reinventa per l’edició 2021

Berguedà
UltraPirineu
Serà més adaptable a l’actual situació sanitària, més segura, però també pensada pels anys post pandèmia, més sostenible i alhora que ofereixi una millor experiència a tots els participants

La prova de resistència per excel·lència de les comarques pirinenques, l’Ultra Pirineu, arriba a l’edició 2021 carregada de novetats i canvis substancials respecte a les seves edicions anteriors. La Trail Pirineu 56k i la Sky Pirineu 36k es fusionen en la Salomon Marató Pirineu 42k. La prova reina, l’Ultra, pateix modificacions menors, i el gran canvi el trobem en la mitja marató, que canvia d’escenari i passarà a sortir des de Bagà en comptes de Bellver de Cerdanya, punt que fins aleshores havia acollit la prova.

L’Ultra Pirineu i la Marató formaran part del Spartan Trail World Championship

La Salomon Ultra Pirineu 100k manté la data de dissabte i el seu recorregut clàssic, però s’hi apliquen dues petites modificacions en el recorregut per millorar la seguretat dels participants, les quals sumaran uns km extres a la versió anterior, arribant als 100 km.

En primer lloc, els primers 6 km fins al “Paller de dalt” ara recorreran per pista forestal per evitar aglomeracions i permetre avançaments mantenint la distància. I en segon lloc varien els darrers 2 km fins a meta, que ara recorreran per la “via del Nicolau” i així evitar passar per la carretera de Gisclareny.

A més, com a novetat d’aquest 2021, la SUP 100k entrarà a formar part  de la categoria “Trail Ultra” (50 km o més) del Spartan Trail World Championship com a cursa “Crown Lavel”, que atorga la màxima puntuació als primers classificats, amb fins a 1.000 punts pel primer/a i amb 13.800 $ en premis en metàl·lic.

Tanmateix, neix la Salomon Marató Pirineu 42k amb sortida a Bagà el dissabte 2 d’octubre, i un recorregut que seguirà el mateix traçat de la Sky Pirineu 36k 2019 fins a “Vents del Cadí”, punt a partir del qual s’hi incorpora un nou tram d’ascens fins a la collada de Turbians abans de tornar a Bagà.

La nova Marató substituirà a l’antiga Sky Pirineu com a última cursa de les Golden Trail Series National, i també entrarà a formar part  del Spartan Trail World Championship, en aquest cas en la categoria “Trail Run” (49 km o menys), i també com a cursa “Crown Lavel” amb uns premis en metàl·lic de 11.200 $.

UltraPirineu
Descens des del cim de la Tosa d’Alp amb vistes a costat i costat de la serralada del Cadí Moixeró – Golden Trail Series

Canvi de dia i d’escenari

La Salomon Mitja Pirineu 20k és la prova que més canvis presenta. En primer lloc, canvia de data, de dissabte a diumenge, i es trasllada de Bellver de Cerdanya a Bagà, mantenint els seus 20 km, però augmentant el seu desnivell a +1.250 m. El seu recorregut seguirà el primer tram de la SUP 100k fins al refugi de Rebost, des d’on s’iniciarà un descens cap a Gréixer pel camí de Cavalls del Vent, per enllaçar amb l’últim tram de la SUP 100k abans d’arribar a Bagà.

I per si tot aquest reguitzell de proves no fos suficient, els amants dels quilòmetres verticals podran gaudir de la Molina Nit Pirineu kv, la qual mantindrà el seu format, recorregut i programa de sempre, igual que la Pirineu XS que tampoc varia.

Programa de curses

  • Div. 1-Oct. (19:30h) LA MOLINA NIT PIRINEU kv (La Molina)
  • Dis. 2 Oct. (5:30h)  SALOMON ULTRA PIRINEU 100k (Bagà)
  • Dis. 2 Oct. (9:00h)  SALOMON MARATÓ PIRINEU 42k (Bagà)
  • Diu. 3 Oct. (9:30h)  SALOMON MITJA PIRINEU 20k (Bagà)
  • Diu. 3 Oct. (10:00h) PIRINEU XS cursa infantil (Bagà)

A més a més, el pròxim 6 d’abril, els organitzadors reobriran el període d’inscripció a les proves que no hagin assolit el nombre màxim de participants.

Si voleu més informació de l’esdeveniment, així com consultar el reglament de les proves, descarregar-vos els tracks de les curses i mantenir-vos informats de les últimes novetats de la Salamon Ultra Pirineu, podeu adreçar-vos al següent enllaç web.

Si t’ha agradat llegir la notícia L’Ultra Pirineu es reinventa per l’edició 2021, també et pot interessar Berga Organitza el Campionat de Catalunya de Trail Running.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.