Pànxing Pirineus

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya Pirineus

Una ruta circular a la Cerdanya

Cerdanya Pirineus
e7277808c4aa05fb2cf4c50d19d09f07.jpg

La Cerdanya 360º, juntament amb GOOUT i la col•laboració d’artesanies Carlit #fanscerdanya i Bollé, ofereix la possibilitat de fer una magnifica ruta circular de 360º a la comarca de la Cerdanya. 

Amb el punt de sortida a la vila de Puigcerdà capital de la Cerdanya, després de rodar els primers kilòmetres, de seguida s’enfila a través de corriols que creuen els paisatges de més alçada, a la part més Nord-Oriental de la ruta el pla de les Forques. Una ruta que permet rodar uns 260km amb més de 8.000m. de desnivell que es podran adaptar al nivell de cadascú i a les necessitats des de 6 etapes, amb guia o sense, a 3 etapes pels més agosarats.
 
Des de La Molina, punt de sortida de la ruta, es rodaran els primers quilòmetres i ja des d’aquest primer moment, les pistes acompanyaran al ciclista per la Cerdanya francesa, passant per Osseja, Llo, Eina i Montlluís, fins al Capcir pel Coll de la Llosa i La Llagonne deixant entreveure les portes del majestuós Pic del Canigó.
 
Des d’aquí la ruta es va orientant, un altre cop cap, a l’oest creuant l’Alta Cerdanya, amb capital a Font-Romeu, passant per Targassonne fins a l’Ermita de Sant Martí d’Envalls i baixant per la mítica població de Dorres, coneguda pels seus banys termals. Des d’allà els corriols orientaran al ciclista fins a la Tour de Querol i des d’aquí fins a Meranges passant per Guils, Niula i Greixer, el ciclista gaudirà d’un paisatge emblemàtic de la zona per la cara més nord de la comarca, just sota el Puigdeprós.
 
 
Un cop a Meranges arriba un tram encantador a través d’un camí que ens portarà a la població de Talltendre. Des d’aquí a Coborriu de la Llosa, un sender de muntanya amb poc desnivell, ens permetrà donar una petita treva als nostres quàdriceps i bessons, deixant-nos gaudir de cada minut, i permetent agafar aire per arribar fins a Sant Joan de la Llosa, Viliella, Lles, Aransa i Martinet.
 
Des d’aquí pujarem fins al mític poble de Montellà, al peu de la majestuosa Serra del Cadí, aquesta presidirà la nostra ruta i ens farà companyia al llarg de les 3 properes valls, la Vall de Ridolaina, la Vall de Pi i la Vall de l’Ingla, fins a la població de Riu. I ja donem pas als últims kilòmetres de pista que ens adreçaran a Alp, on s’inicia la pujada final fins a La Molina, per tal de marcar el penúltim segell i realitzar un dels millors descens de la ruta. 
 
MODALITATS:
 
-Cerdanya 360º en 3 etapes:
Dia 1: Puigcerdà – Targassone
Dia 2: Targassone – Lles de Cerdanya
Dia 3: Lles de Cerdanya – Puigcerdà
 
-Cerdanya 360º en 4 etapes:
Dia 1: Puigcerdà -Montlluís
Dia 2: Montlluís – Ger
Dia 3: Ger – Bellver de Cerdanya
Dia 4: Bellver de Cerdanya – Puigcerdà
 
-Cerdanya 360º en 5 etapes:
Dia 1: Puigcerdà – Saillagouse
Dia 2:  Saillagouse – Targassone
Dia 3:  Targassone – Greixer
Dia 4: Greixer – Bellver de Cerdanya
Dia 5: Bellver de Cerdanya – Puigcerdà
 
-Cerdanya 370º en 6 etapes:
A partir de 6 etapes es dissenyarà una opció a la carta  per a cada client.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.