Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Apeu

Ruta a peu: La Molina - Urtx - Alp

“A peu de la Cerdanya a Barcelona” és una guia de rutes que proposa fer excursions a peu (tornant a casa en tren) que uneix la Cerdanya amb Barcelona en 25  etapes. Aprofitant la coincidència geogràfica, i gràcies a la col·laboració del seu autor, David Claret, el Pànxing Tot Cerdanya ha volgut fer arribar als seus lectors lestres primeres d'aquestes etapes. Aquest mes us presentem de Toses a La Molina. I en properes edicions podreu gaudir de les etapes de La Molina a Urtx-Alp i la darrera d' Urtx-Alp a Puigcerdà.

A diferència del camí de la collada de Toses a la Molina, (la primera de les etapes que us hem presentat) la baixada cap a Alp és suau i molt diversa, per un vessant obac solcat de torrents, entre avetoses denses, pinedes, camps d’avellaners i, arribats al pla, prats de pastura. Aquesta etapa es pot continuar fàcilment amb la següent, que s’endinsa a la plana de la Cerdanya fins a Puigcerdà.

Sortim de l’estació de tren de La Molina (0h; 1.420m) i, seguint l’indicador cap a Alp (sender 732), travessem la via pel pont. Girem a la dreta amunt i, al revolt, continuem per una pista amb senyals del sender 732, que haurem de seguir fins a Alp. Avancem per la pista fins que trobem un camí senyalitzat que surt avall a la dreta (20’), baixa fins al torrent de la Ringueta i continua després, ben planer, per un avetar. 
 
Interiors Ruta
 
Seguim baixant a mig vessant, travessant diversos torrents, passant de l’avetar als avellaners dels fondals i, més avall, a la pineda de pi roig, fins que arribem al fons de vall, als Pastorals, a la cruïlla amb el sender 734 (1h 25’). Seguint l’indicador cap a Alp, agafem la pista que baixa paral·lela a la Ribera d’Alp.
 
A mà dreta deixem la Torre de Riu, un casal senyorial neogòtic, i continuem avall, ara per una pista asfaltada, fins a Alp (1h 45’; 1.158m). 
 
El centre del poble queda a l’esquerra; per adreçar-nos, però, a l’estació de tren d’Urtx - Alp travessem la plaça Catalunya i continuem per l’avinguda de Girona per sortir d’Alp a través de la GIV-4033.  
 
Travessem el pont i seguim l’indicador cap a La Molina, passem el pas de vianants i ens enfilem per diversos trams d’escales. Acabem de pujar per la carretera fins a una rotonda, on seguim l’indicador cap a l’estació de tren d’Urtx - Alp (2h 15’, 1.184m).

FITXA TÈCNICA:

Punt de partida: Estació de tren de la Molina
Punt d'arribada: Estació de tren d’Urtx-Alp
Temps: 2h 15'
Distància: 10,7km
Desnivell: 235m (baixada)
Aigua: La Molina i Alp
Cartografia: E-0 Cerdanya. Editorial Alpina

 

Informació addicional

  • Text: David Claret i Puyal
  • Fotografía: David Claret i Puyal
  • Municipi: Cerdanya
Back to top