https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Entrevistes – Maresme

Annabel Moreno Nogué, alcaldessa d’Arenys de Mar

Maresme
f9683adb1948bc7d04d330f3edeb46a7.jpg
“A Arenys cada mes hi ha una cosa o una altra”.

Advocada de professió, i amb molts anys de política a les espatlles, l’Annabel Moreno és l’alcaldessa d’Arenys de Mar des del 6 d’abril de 2016. Les seves ganes de fer, de millorar el municipi i la seva empenta i voluntat es fan patents quan et mira als ulls i s’engresca a parlar d’Arenys.
 
 Quin és el principal potencial turístic d’Arenys de Mar? 
Arenys té un atractiu fonamental, un immens cabal cultural i al voltant d’aquest cabal hi ha creades diverses rutes: la Ruta del Modernisme, la d’Espriu, la dels indians… rutes molt interessants, la majoria d’elles teatralitzades, cosa que les fa molt atractives al públic familiar. Partim que no som un poble turístic com Calella, Pineda o Santa Susanna; el nostre és un turisme més familiar, fonamentalment de cultura i gastronomia. De fet, hem apostat per això, per la cultura i, a nivell mediambiental, per les nostres platges i el port, per regenerar platges, per recuperar rials, perquè els nostres nens col•laborin cada any en la regeneració de pins i tamarius. Tenim unes platges d’estiu i d’hivern, perquè a l’hivern també les tenim plenes de gent que passeja, que fa esport…
 
 En què destaca gastronòmicament el municipi?
Històricament, Arenys havia estat un referent gastronòmic, la gent de la comarca venia per gaudir de l’excel·lent gastronomia del port d’Arenys. Això als darrers anys s’havia perdut i ara ho estem recuperant. Ara mateix ens trobem en un hotel (Hotel VilaArenys) amb un restaurant d’una qualitat excepcional, que aposta pel producte km 0 i per la marca Producte d’Arenys, marca que neix (conjuntament amb Arenys de Munt) per donar valor als productes de proximitat dels dos municipis i que té com a finalitat fomentar el consum de productes d’origen de qualitat.
 
 El Mercat d’Arenys s’ha convertit en un pol d’atracció per a molts. Per què?
Cada tercer divendres de mes, el Mercat celebra una trobada de tapes centrada en un producte concret. Hi participa gent de les parades, però també hi ha gent de restaurants de fora que posen parada, tot plegat amenitzat amb música en directe. Es una iniciativa que té molt d’èxit i, de fet, pensem que, per donar-li un tomb al mercat, la línia ha de ser per aquí. 
 
 Quines festes d’Arenys no ens podem perdre?
El 9 de juliol tenim la Festa Major de Sant Zenon, el nostre patró. Una festa molt institucional, no tan popular. I a l’agost tenim Sant Roc, una festa popular, molt explosiva, on participa més gent. Arrenca el 14 d’agost amb la cercavila nocturna de gegants, brutal, la cercavila passa per tots els carrerons del poble i a cada carreró hi ha una sorpresa. El 15 es fa la recreació de la pesta, un acte que va sorgir espontàniament de la gent de poble, tota una recreació en diversos escenaris del poble, i el 16, dia de Sant Roc, és el dia que surten els macips i les captadores, vestits amb camisa blanca, faixa vermella, corbatí i espardenyes, per ruixar el poble i tots els veïns amb les almorratxes plenes d’aigua de colònia i alfàbrega per deslliurar-nos de la pesta bubònica (en honor a Sant Roc). A la tarda es balla la Dansa d’Arenys, una dansa que en principi era un ball de plaça i que s’havia perdut, però que al 1949 es va recuperar i l’esbart el balla cada any. Per Sant Roc s’ha d’estar a Arenys!!
 
I, a part de les festes majors a Arenys, cada mes hi ha una cosa o una altra, la fira de la cervesa artesana, la trobada de puntaires, la fira dels indians… Sempre trobareu alguna cosa.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.