https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

29, abril del 2024

Search
Close this search box.

29, abril del 2024

Entrevistes – Maresme

Calçats Díaz López, la innovació tecnològica des del petit comerç

Maresme
f87c9580c1bcbc6d8f35c504ee58bc7a.jpg
42 anys són molts anys per un petit negoci i aquests són els anys que té Calçats Díaz López. I en 42 anys aquella botiga de reparació de calçat, que van obrir els pares del Nando, i avis del David, segueix fent la mateixa feina amb un plus tecnològic difícil d’imaginar fa una desena d’anys en un negoci així. 

Calçats Díaz López és una representació de la innovació tecnològica implementada des del petit comerç. El seu cas és tan cridaner, més si es té en compte que el gran protagonista és el David que només té 16 anys, que PIMEC i l’Escola de Negocis de Telefónica l’estan fent servir com a exemple de negoci.
 
Com entreu en totes aquestes innovacions tecnològiques?
Nando.- El primer projecte va ser un programa informàtic de gestió de sabateries. Teníem molt interès i un informàtic ens va fer la base, el David el va estar venent per tota Espanya l’any passat, i ara l’hem venut a Itàlia a una de les millors sabateries de Milà.
David.- La idea va sorgir quan intentàvem comprar un programa o trobar una empresa que ens adaptés un programa a mida, i no hi havia manera de trobar res. També vam mirar si una empresa ens el podia fer, però demanaven unes quantitats desorbitades i, a més, no eren programes específics, sinó adaptats. Va ser llavors que vam començar a desenvolupar aquest programa. Un cop feta la base, nosaltres el vam desenvolupar, l’hem carregat de continguts, l’hem fet evolucionar…
Nando.- I llavors un proveïdor nostre el va veure i va dir-nos que li interessava molt. El David li va fer una presentació i li va agradar molt, va ser quan ens va proposar presentar-lo a diferents punts d’Espanya en unes jornades que tenien programades per tota Espanya per promocionar els seus productes i… de sobte el David es va veure fent presentacions a Barcelona, a Toledo, a Bilbao, a Madrid…
 
 
Però teniu un altre projecte tecnològic molt més cridaner?
David.- Sí. Jo volia fer un projecte per l’insti i necessitava una impressora 3D, vaig convèncer al meu pare que ens podia servir de cara a uns projectes que teníem en ment, i el primer va ser imprimir soles en 3D i van sortir bé… aquí les tens. Ara seguim fent proves amb diferents materials… i més projectes en ment que no es poden explicar.
 
I el reciclatge de vambes també forma part de la innovació tecnològica?
Sílvia.- Tecnològica exactament no, però innovació sí. Hem ajudat moltes persones a no tenir armaris plens de vambes que no llencen, perquè estan noves, però amb les soles destrossades i inaprofitables. Es tracta de posar soles noves a vambes molt cares i, per tant, és una solució per a molts corredors.
Nando.- I està funcionant molt bé. Ens hem fet un fart d’anar a carreres de trail per donar-nos a conèixer, i ara tenim clients de molts punts del país. Ara començarem a treballar en els tornejos de pàdel. És un altre sector on creiem que pot funcionar.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.