https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Cultura – Maresme

Pere Aragonès visita el FESTIMATGE 2021

Maresme
festimatge
El passat dissabte 10 d’abril es va inaugurar el 16è FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella 2021, que es podrà visitar fins al 2 de maig i que es va poder seguir per Facebook Live. Va servir també per estrenar l’Auditori de Can Saleta, un nou espai municipal a Calella.

La sala d’exposicions de la Fàbrica Llobet, d’uns 1000 m² i on es poden visitar 19 exposicions d’autors i temàtiques diverses, es va inaugurar diumenge dia 11, i va comptar amb la visita de Pere Aragonès i la seva família per donar suport al seu germà, autor d’una de les exposicions.

La setzena edició del FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella ja està en marxa. Es va inaugurar dissabte dia 10 d’abril, en un acte presidit per l’Alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el president de Foto-Film Calella, Xavier Rigola. L’acte inaugural va servir també per estrenar un nou espai municipal, l’Auditori de Can Saleta, que va acollir un acte per primera vegada, celebrant així una doble, tot i que modesta per les restriccions actuals, inauguració.

Amb la voluntat d’oferir un festival híbrid, presencial i online, a més de sortejar les restriccions d’aforament i de mobilitat comarcal, l’acte inaugural es va emetre a través de Facebook Live, en les xarxes socials del FESTIMATGE. I el mateix es va fer amb la posterior inauguració de l’exposició de fotografia El lloc de decisiu de Pierre Radisic, que es troba a l’Ajuntament Vell, i amb la inauguració de les exposicions de fotografia de la Fàbrica Llobet, que es va celebrar diumenge.

En l’acte inaugural, Xavier Rigola va declarar que “A Calella fem moltes coses per a la gent de fora. I, tot i que des de Foto-Film, pensem que les entitats de Calella hem de fer coses per la gent de Calella, la realitat ens demostra que festivals com el nostre arriben més enllà. I ara amb les transmissions online això encara és més evident. La Trobada Online de Cinema 9,5 mm serà un clar exemple”. I és que el proper 1 de maig, el FESTIMATGE oferirà la 1a Trobada Online de Cinema 9,5 mm d’Europa i, molt probablement, de tot el món.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Montserrat Candini, va felicitar a Foto-Film Calella, entitat organitzadora del FESTIMATGE, “Us en vull donar les gracies, perquè treballeu molt, creant un pòsit de cultura enorme i, sincerament, us dic que sou un orgull per a la ciutat”.

El FESTIMATGE es podrà gaudir fins el 2 de maig, dia que hi ha previst l’acte de cloenda i lliurament de premis, si les circumstàncies ho permeten. Fins aleshores, es poden visitar les exposicions de fotografia de l’Ajuntament Vell i de la Fàbrica Llobet, que es van inaugurar ahir; i assistir a les projeccions de curtmetratges, que comencen aquesta tarda a la Sala Mozart, amb una sessió especial dedicada als curts premiats en l’edició de l’any passat, que no es van poder projectar.

Festimatge, John Sheridan
John Sheridan

La Fàbrica Llobet acull, en una sala d’uns 1000 m², 19 exposicions diferents, d’autors i temàtiques diverses. L’acte inaugural de les exposicions, que es va celebrar ahir diumenge, va comptar amb la visita del candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, que va assistir acompanyat de la seva dona, la seva filla i els seus pares per tal de donar suport al seu germà, Xavier Aragonès, autor d’una de les exposicions que es poden visitar.

Aragonès va qualificar el FESTIMATGE, davant els periodistes, com a “extraordinari” i va afegir que “és molt important que es pugui mantenir malgrat la situació de pandèmia i que ha de servir també per potenciar la cultura en totes les seves vessants i, especialment, als creadors locals”.

El FESTIMATGE, únic al món

El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.

Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 48a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 45 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 27 anys de vida.

Festimatge

Enguany, el FESTIMATGE 2021 celebra la setzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. El FESTIMATGE és un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival. I enguany, esdevé també un projecte de tenacitat i esperança, perquè, sigui com sigui, amb les limitacions i restriccions existents, cal dur-lo a terme, perquè “En tenim ganes!”.

Per a més informació: www.festimatge.org
Programa complert del FESTIMATGE: https://www.festimatge.org/programa/

#festimatge2021
@festimatgecalella
www.facebook.com/festimatge
www.twitter.com/festimatge
www.instagram.com/festimatgecalella

Font: Comunicació FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella

Si t’ha agradat llegir la notícia Pere Aragonès visita el FESTIMATGE 2021, també et pot interessar 6 Llibres per regalar per Sant Jordi!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.