https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Agendes – Maresme
Sant-Joan-Vilassar-de-Mar-2023-PRINT-12
Desde
Divendres
21
juny
Fins
Dimarts
25
juny

FESTA MAJOR SANT JOAN

Maresme
Aquest any, la Festa Major de Sant Joan a Vilassar de Mar se celebrarà del 21 al 25 de juny, oferint una varietat d'activitats per a tots els gustos. Podreu gaudir de trobades de sectors, cercaviles, sopars populars, espectacles infantils, teatre, balades de sardanes, concerts i correfocs. També hi ha exposicions, activitats esportives i molta diversió per a tota la família.

VILASSAR DE MAR
Del 21 al 25 de juny

PROGRAMACIÓ
Podeu consultar el programa ampliat a l’adreça:
festamajorvilassardemar.cat 
Acte retransmès en directe per Vilassar Ràdio 98.1 FM ®

DIVENDRES 14 DE JUNY
18.30 h Trobada de sectors, a càrrec de la Rierada. A les Places de Can Nyol, Ventura Gassol i Can Jorba.
19 h Cercavila, a càrrec de la Rierada. Des de les places de Can Nyol, Ventura Gassol i Can Jorba fins a la plaça de l’Ajuntament.
20 h Arribada de cercaviles, hissada de banderes i pilotada, a càrrec de la Rierada. A la Plaça de l’Ajuntament.
21.30 h Sopar popular, a càrrec dels agrupaments escolta Atzavara i Intayllú. A la Plaça del Círcol.

DISSABTE 15 DE JUNY
9.30 h Esmorzar de forquilla, a càrrec de la Rierada. Al Passeig dels Pins.
11 h Espectacle infantil, a càrrec de la Rierada. Al Jardí de l’Espai Cultural Can Bisa.
12.30 h Taller de ratafia, a càrrec de la Rierada. Al Jardí de l’Espai Cultural Can Bisa.
18 h Inauguració de la II Exposició d’Art, amb pica-pica. Al Centre Cívic del Passeig (Camí Ral, 19).
19 h Circ obert, a càrrec de la Rierada. A la Plaça del Círcol.
19.30 h Teatre de Festa Major amb l’obra No hi ha lladre que per bé no vingui, de Dario Fo, a càrrec de La Tropa Teatre. A la Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8).
20.30 h Lliurament de premis 2023, a càrrec de la Rierada. A la Plaça del Círcol.
21 h Pregó de foc, a càrrec de la Rierada. A la Plaça del Círcol.
21.15 h Orquestra popular, a càrrec de la Rierada. A la Plaça del Círcol.
21.30 h Sopar popular, a càrrec de la Rierada. A la Plaça del Círcol. 
23 h Concert de Sybarites i Pussyl de Asalto, a càrrec de la Rierada. A la Plaça del Círcol.

DIUMENGE 16 DE JUNY  
9 h Ioga, a càrrec de la Rierada. A la Platja de l’espigó de Garbí.
12 h Navega com puguis, a càrrec de la Rierada. A la Platja de l’espigó de Garbí.
12 h Inauguració de l’exposició “Commemoració 150 anys Maria Freser”. Al Museu Municipal Enric Monjo (Camí Ral, 30). 
16 h Torneig de vòlei platja, a càrrec de la Rierada. A la Platja del Club Nàutic.
17 h Ballada de sardanes amb la Cobla Marinada. Al Casal de Curació.
18 h Ballada de sardanes amb la Cobla Marinada. A la Casa Pairal.
19.30 h Teatre de Festa Major amb l’obra No hi ha lladre que per bé no vingui, de Dario Fo, a càrrec de La Tropa Teatre. A la Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8).

DIVENDRES 21 DE JUNY  
15.30 h Recollida de l’ase i el drac a la Bressoleta, a càrrec dels Mansuets de Foc. A la Av. Arquitecte Eduard Ferrés i Puig i Av. Montevideo.
16.30 h Visita a la Casa Pairal, a càrrec dels Mansuets de Foc i els Sons de l’AVAL. A la Casa Pairal (C. Rosari, 59). 
18 h Concentració de vilatans dels diversos sectors i cercavila per anar a rebre el Sant Ramon i el Pigat i la Lucía, a càrrec de les colles de l’AVAL, la Rierada i La Tropa Teatre. A la Plaça de l’Ajuntament.
18.15 h Arribada del Sant Ramon i desembarcament del Pigat i la Lucía i els representants de cada sector, que portaran l’exvot del Sant Ramon i les banderes dels colors de la Rierada, amb Bricbarca, Club de Pescadors de l’espigó de Garbí, les colles de l’AVAL i La Tropa Teatre. A la Platja de l’espigó de Garbí.
18.30 h Cercavila per anar al pregó, a càrrec de les colles de l’AVAL, la Rierada i La Tropa Teatre. A la Platja de l’espigó de Garbí.
18.45 h Actuació de la Turrunats Band amb la interpretació de l’obra No hi ha res com Vilassar. A la Plaça de l’Ajuntament (Aula de Música.) 
19 h Pregó de Festa Major, a càrrec de Jordi Masferrer, president dels Mansuets de Foc, i Albert Martí, president dels Sons, Ssstrepits i Gegants de Vilassar de Mar de l’AVAL, gran petardada, actuació de la Sant Pau Rhum Band, que interpretarà La Rumba de Vilassar de Mar, i exhibició del drac Cremavila i l’ase Innocenci dels Mansuets de Foc i els capgrossos, l’Especiosa i el Pigat i la Lucia i els Sons de l’AVAL. A la Plaça de l’Ajuntament.
20 h Teatre La Santa Companyia, a càrrec de la Rierada. A la Aparcament del Patronat Parroquia.  
21 h Acte de cloenda dels actes del Centenari de la Unió Esportiva Vilassar de Mar. A la Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8).
22.30 h Correfoc de Festa Major, amb els Mansuets de Foc. De la plaça Picasso a la plaça del Círcol. I, en acabar, cercavila De la plaça del Círcol a la plaça de l’Església. Penjada de l’ase Innocenci, a càrrec dels Mansuets de Foc i els Sons de l’AVAL i música amb un PD, a càrrec de la Rierada. A la Plaça de l’Església.
22.30 h Neverita Urban Fest. El festival urbà més fresc de l’estiu!. A la Escola Pérez Sala. 

DISSABTE 22 DE JUNY  
De 9.30 a 12.30 h X Trobada d’embarcacions de vela tradicional 2024, a càrrec de Bricbarca i Club de Pescadors de l’espigó de Garbí. A la Platja de l’espigó de Garbí.
10 h Gimcana de sectors, a càrrec de la Rierada. A la Plaça de l’Ajuntament.
De les 10 a les 13 h Minigolf. A la Plaça Picasso. 
11 h Subhasta cantada de peix, a càrrec del Club de Pescadors de l’espigó de Garbí. A la Platja de l’espigó de Garbí.
D’11 a 14 h Fira d’americans. Al C. Sant Joan i Anselm Clavé.
11.30 h Actuació itinerant “Els americans amb el mosso”, de la Cia. Toniton a la fira d’americans. Al C. Sant Joan i Anselm Clavé.
13 h Actuació itinerant “Els banyistes van a la platja”, de la Cia. Toniton a la fira d’americans. Al C. Sant Joan i Anselm Clavé.
16.45 h Partides simultànies d’escacs. A la Plaça del Comú de les noies.
17 h Vermut Soundsystem, a càrrec de la Rierada i l’Associació Cultural Boatiné. A la Plaça Pau Vila.
17 h Recepció i confirmació del pubillatge i obertura de l’exposició “35 anys de Pubillatge a Vilassar de Mar”, a càrrec del Pubillatge de Vilassar de Mar. A la Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8).
De les 17 a les 20 h Minigolf. A la Plaça Picasso. 
De 17 a 21 h Fira d’americans. Al C. Sant Joan i Anselm Clavé.
17 h Campionat Slot de Festa Major, a càrrec d’Slot Meeting, els amics de l’Scalèxtric de Vilassar de Mar. A l’Escola Pérez Sala.
18 h Inauguració de la LXVI Exposició Col·lectiva de VilassART i de l’exposició del X Concurs de dibuix, pintura i ceràmica i l’Exposició infantil de Festa Major 2024, a càrrec de VilassART. Al Espai Cultural Can Bisa (C. Montserrat, 8) i Hotel d’Entitats (C. Sant Joan, 36).
18.30 h Proclamació de guanyadors i lliurament del premi “Josep Maria Gomis” a la millor obra en pintura i dibuix i el premi “Salvador Giol” a la millor obra amb terracota, a càrrec de VilassART. A l’Hotel d’Entitats (C. Sant Joan, 36). 
18.30 h Cercavila del pubillatge amb la participació dels Ssstrèpits i els Nans de l’AVAL i els Mansuets de Foc, a càrrec del Pubillatge de Vilassar de Mar. De la Sala Cultural Maria Roser Carrau fins a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.
18.30 h Actuació itinerant “Els periodistes informen”, de la Cia. Toniton a la fira d’americans. Al C. Sant Joan i Anselm Clavé.
18.30 h Escape room: The final countdown. A la Plaça Tarradellas.
18.30 h Visita guiada per la ruta del patrimoni dels americans (amb aforament limitat, cal inscripció prèvia).
19 h Concerts de cantautors: Marta Kaoba, Pol Pla i Laia dels Vents. A la Plaça del Mercat Municipal, jardi de l’Espai Cultural Can Bisa i plaça Ventura Gassol
19.30 h Concert del Cor VilasSons de l’Aula de Música. Al Veral de l’Ocata.
19.30 h Teatre de Festa Major amb l’obra No hi ha lladre que per bé no vingui, de Dario Fo, a càrrec de La Tropa Teatre. A la Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8).
19.30 h Concert de Festa Major amb el Cor Madrigalista de Mataró, la Coral Primavera per la Pau de Mataró i la Coral Englantina de Vilassar de Mar. A la Església Parroquial.
19.45 h Concerts de cantautors: Marta Kaoba, Pol Pla i Laia dels Vents. A la Plaça del Mercat Municipal, jardi de l’Espai Cultural Can Bisa i plaça Ventura Gassol.
20 h Acte de proclamació del Pubillatge de Vilassar de Mar 2024 i comiat del Pubillatge de 2023, a càrrec del Pubillatge de Vilassar de Mar. A la Plaça de l’Ajuntament.
20 h Actuació itinerant “Els americans amb el mosso”, de la Cia. Toniton a la fira d’americans. Al C. Sant Joan i Anselm Clavé.
20 h Concerts de Festa Major amb Candlemind, Ven’nus, Dani6ix + Izzkid, Mercabanda i PD Maki, a càrrec de la Rierada. A l’Aparcament del Patronat Parroquial.  
21 h Gran paellada popular, a càrrec de la Rierada. A l’Aparcament del Patronat Parroquial.  
21.30 h Sopar del Pubillatge de Vilassar de Mar 2024, a càrrec del Pubillatge de Vilassar de Mar. A la Plaça del Círcol.
22 h Concert de la Vilassar Big Band de l’Aula de Música. Al Veral de l’Ocata.
22 h Nit de Tributs amb ABBA The New Experience (tribut a ABBA) i Show must gon on!!! (tribut a Queen). A l’Escola Pérez Sala.
22.30 h Concert de CoverUp, a càrrec del Pubillatge de Vilassar de Mar. A la Plaça del Círcol.

DIUMENGE 23 DE JUNY  
De 10 a 13 h VII Trobada de cotxes clàssics, a càrrec de Club Maresme Clàssics. A l’ Av. Eduard Ferrés, entre Montevideo i Riera d’en Cintet.
D’11 a 16 h Ia Exposició de patchwork, amb una actuació musical de David Palau i Nacho Romero i servei de bar, a càrrec de l’Associació Cultural Boatiné. Al Jardí de l’espai Cultural Can Bisa. 
11.30 h Visita guiada per la ruta del patrimoni dels americans (amb aforament limitat, cal inscripció prèvia).
15.45 h Concentració per anar a recollir la Flama del Canigó. A la Plaça de l’Ajuntament.
18.30 h Espectacle d’animació familiar Els trastos van de festa, a càrrec de Jaume Ibars. A la Plaça del Círcol.
19 h Espectacle d’acrobàcies en moto, a càrrec d’en Narcís Roca. A la Plaça Tarradellas. 
19.45 h Celebració de la Festa dels Països Catalans, a càrrec dels Ssstrèpits de l’AVAL i La Tropa Teatre. A la Plaça de l’Església.
21.30 h Sopar obert de revetlla i concurs de truites, a càrrec de la Rierada. A l’Aparcament del Patronat Parroquial.  
23 h Concerts de Festa Major amb Sayo, Miquel del Roig, Banana Beach, PD Uri Orante, a càrrec de la Rierada. A l’Aparcament del Patronat Parroquial.  
23.30 h Revetlla de Sant Joan amb Los 80 Principales i actuació de Roger Freedom DJ. A l’Escola Pérez Sala.

DILLUNS 24 DE JUNY  
4.30 h Corretorrats, cercavila dels Mansuets de Foc. De l’aparcament del Patronat Parroquial fins a la plaça de l’Ajuntament.
6 h Despertada sorollosa i enlairament de coets, a càrrec dels Mansuets de Foc. A la Plaça de l’Ajuntament.
De 10 a 14 h Jornada de portes obertes de l’Associació de pessebristes i modelistes de Vilassar.  Al C. Narcís Monturiol, 23, aula 9.
De 10 a 21 h 34a Fira d’artesania, dibuix, pintura i ceràmica de Vilassar de Mar, a càrrec de VilassART. Al C. Sant Pau.
11 h. Solemne Ofici de Festa Major en memòria del naixement de sant Joan Baptista, amb la participació de la Coral Englantina, que interpretarà la Missa Pontificalis de Lorenzo Perosi que cantarà els goigs a Sant Joan Baptista. Amb el  toc manual de Glòria. Església Parroquial. A la sortida de l’ofici, balls de protocol de l’Especiosa i el Pigat i la Lucia de l’AVAL Plaça de l’Església.
18.30 h Visita guiada a la Casa Museu Carme Rovira (amb aforament limitat, cal inscripció prèvia).
19 h Festa dels colors (festa holi). A la Plaça Tarradellas.
19 h Exhibició castellera, a càrrec dels Capgrossos de Mataró i els Xics de Granollers. A la Plaça de l’Ajuntament.
20 h Concert de Festa Major amb La Principal de la Bisbal. A l’Escola Pérez Sala.
20.30 h Combat de glosa tropical, a càrrec del Casal Popular Atzari. A la Plaça del Círcol.
22 h Ballada de sardanes amb la cobla La Principal del Llobregat. A la Plaça de l’Ajuntament.
22 h Espectacle d’humor i màgia Imperfecto, d’Isaac Jurado, a càrrec de Màgic Grup Maresme. A la Plaça Picasso.
23.30 h Ball de Festa Major amb La Principal de la Bisbal. A l’Escola Pérez Sala.

DIMARTS 25 DE JUNY 
12 h Visita guiada a la Casa Museu Carme Rovira (amb aforament limitat, cal inscripció prèvia).
17 h Visita comentada als principals elements patrimonials de l’Església Parroquial de Sant Joan a càrrec d’Alexis Serrano (Centre d’Estudis Vilassarencs). En acabar, es podrà visitar el campanar. A l’Església Parroquial.
19 h Espectacle d’animació familiar Off, a càrrec de la companyia Fadunito. A la Plaça del Círcol. En acabar, cercavila dels Ssstrèpits de l’AVAL. De la plaça del Círcol fins a la plaça de l’Església.
19.30 h Taula rodona Mestres d’aixa, pescadors i pagesos a Vilassar de Mar. De què i de qui parlem?, amb motiu del desè aniversari de La Rierada, a càrrec del Centre d’Estudis Vilassarencs i La Rierada. I, en acabar, es farà el brindis de Festa Major. A la Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8).
20 h Despenjada de l’ase Innocenci amb la presència del Pigat i la Lucía, a càrrec dels Mansuets de Foc, els Sons de l’AVAL i la Tropa Teatre. A la Plaça de l’Església. Tot seguit, cercavila, a càrrec dels Ssstrèpits de l’AVAL. De la plaça de l’Ajuntament fins a la platja de l’espigó de Garbí.
20.45 h Comiat del Pigat i la Lucía en la seva singladura amb el Sant Ramon, amb la col·laboració de Bricbarca, Club de Pescadors de l’espigó de Garbí, Ssstrèpits de l’AVAL i La Tropa Teatre. A la Platja de l’espigó de Garbí.
21 h Contes per a adults: Les aparences enganyen?, a càrrec d’Inés Macpherson, narradora profesional. Al Jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch.
21 h Cantada d’havaneres amb Cremat de Garbí. A la Platja de l’espigó de Garbí.
21 h Rom cremat amb coca de Festa Major, a càrrec de l’Agrupació Socialista de Vilassar de Mar. A la Platja de l’espigó de Garbí.
22.30 h Castell de focs d’artifici i anunci del sector guanyador. A la Platja de l’espigó de Garbí. 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.