Pànxing Solsonès

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Agendes – Solsonès
foto_3785400
Oci i activitats
Desde
Divendres
14
maig
Fins
Diumenge
13
juny

Festival Espurnes Barroques 2021

Solsonès
De les setze actuacions del festival, nou són produccions pròpies. Aquestes produccions faran els assajos al Santuari del Miracle, al Solsonès, amb l'objectiu de fer arribar la cultura a col·lectius vulnerables amb l'organització d'accions socials i educatives en paral·lel als assajos.

El Festival Espurnes Barroques arriba a la quarta edició amb la programació d’un total de 16 concerts i una vintena d’activitats paral·leles que tindran lloc al llarg de quatre caps de setmana entre el 14 de maig i el 13 de juny. Sota el lema ‘Passió Barroca’, el certamen recorrerà una quinzena de municipis de les comarques del Solsonès, el Bages, la Segarra i l’Anoia. A més, per primer cop, també aterrarà al Baix Llobregat. Les actuacions inclouen sempre la descoberta patrimonial i una degustació gastronòmica. Entre les formacions que actuaran al festival s’hi troben noms com Vespres d’Arnadi, l’Ensemble O Vos Omnes, l’Orquestra Barroca Catalana, La Jove Capella Reial de Catalunya o solistes com Arianna Savall.

L’edició del 2020 del Festival Espurnes Barroques va haver de suspendre’s a causa de la covid-19, tot i que els organitzadors van organitzar un certamen més reduït que van anomenar Espurnes de Tardor i que va celebrar-se els dos darrers caps de setmana de setembre. Molts dels artistes que havien d’actuar en l’edició passada ho faran en la d’aquest 2021, malgrat que també se n’han programat de noves. El director del festival, Josep Barcons, relata que el certamen pretén “crear experiències transformadores” i no només “un simple consum cultural”.

Passió Barroca – Font: Facebook

Els organitzadors han explicat que s’ha fet una aposta decidida pels grups catalans amb alguns dels noms més destacats de la música antiga del país com són Vespres d’Arnadí, l’Ensemble O Vos Omnes, l’Orquestra Barroca Catalana, La Jove Capella Reial de Catalunya o el Cor Cererols. També s’han programat solistes com Marta Mathéu, Elena Copons, Gemma Coma-Alabert i Arianna Savall. Alhora s’aposta pel talent jove amb un concert en col·laboració amb l’ESMUC i amb algunes actuacions vinclades a la Xarxa de Joventuts Musicals.

De les setze actuacions del festival, nou són produccions pròpies. Aquestes produccions faran els assajos al Santuari del Miracle, al Solsonès, amb l’objectiu de fer arribar la cultura a col·lectius vulnerables amb l’organització d’accions socials i educatives en paral·lel als assajos.

A banda dels 16 concerts, també s’han programat més d’una vintena d’accions socials i educatives paral·leles. Entre aquestes, destaquen els tallers que farà la vocalista i trompetista Alba Careta amb el col·lectiu Ampans, o la trobada de la Jove Capella Reial de Catalunya amb escolars d’ESO del Bages i el Solsonès.

Per complir amb les restriccions sanitàries, el festival ha programat les actuacions en espais grans i ben ventilats. També expliquen que, ni que durant les setmanes del festival hi hagi un confinament comarcal, està previst mantenir tots els concerts.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.