https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

4, desembre del 2023

4, desembre del 2023

Agendes – Maresme
Posters_Tipografico_Revelat
Agenda cultural
Desde
Divendres
09
setembre
Fins
Diumenge
02
octubre

Revela’t 2022

Maresme
El Revela't de Vilassar de Dalt celebra les 10 edicions programant 57 exposicions de fotografia analògica

L’estiu va arribant a la seva recta final, i per fer-ho més de bon portar, torna el Revela’T, el primer festival de fotografia analògica del món. I ho fa celebrant la seva 10a edició, oferint-nos del 9 de setembre al 2 d’octubre de 2022, a Vilassar de Dalt, el bo i millor de la fotografia amb negatius i revelat del de tota la vida.

El festival programarà un total de 57 exposicions de reconeguts fotògrafs nacionals i internacionals: 36 a Vilassar de Dalt, i en el marc de Revela’T Circuit, 9 exposicions a diferents espais de Barcelona i 12 exposicions a diferents localitzacions.

A partir del 10 de setembre, el públic general podrà visitar aquestes 57 exposicions a Vilassar de Dalt, Barcelona i altres ciutats; els dies 16, 17 i 18 de setembre el festival celebrarà el cap de setmana principal, amb el Market Fotogràfic i les Jornades Professionals, tres dies d’activitats formatives al voltant de la fotografia. 

El dia 1 d’octubre, per anar cloent, el Revela’T farà una gran festa d’aniversari oberta a tothom, així com el Photobook Day, una jornada dedicada al fotollibre. 

L’antiga fàbrica tèxtil de cal Garbat acollirà el gruix de la programació. A més, altres espais de Vilassar de Dalt, com l’Estrella, el teatre la Massa, Els Rajolers, el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt o la Biblioteca de Can Manyer, acolliran ex posicions, així com diferents carrers de la vila, que acolliran mostres de gran format a l’exterior.

Joan Fontcuberta, Distintiu de Plata de Revela’T

Com en cada edició, el festival ret tribut a un fotògraf del nostre país. Aquest any, el Revela’T homenatja a Joan Fontcuberta (Barcelona, 1955), artista, teòric de la imatge fotogràfica, comissari, editor, divulgador, pensador, un dels grans renovadors de la fotografia al nostre país i un dels fotògrafs nacionals amb més repercussió internacional. Enguany s’inaugurarà l’exposició de Joan Fontcuberta “HeghDI’ vem ghaH, tu’lu’, DINOSAUR”, una mostra inèdita i produïda en exclusiva pel Revela’T. A més, Fontcuberta serà l’encarregat de fer la Conferència Inaugural del festival el divendres 16 de setembre al teatre la Massa de Vilassar de Dalt (20:00 h) i rebrà el Distintiu de Plata de Revela’T. El dia 1 d’octubre, durant el Photobook Day, presentarà els seus dos últims llibres.

Fotografia en multitud de registres

El festival comptarà amb diverses exposicions de fotografia social. Juan de la Cruz Megías presentarà ¡Vivan los novios!, un treball que documenta el ritual dels casaments. També podrem gaudir de tres mostres amb fotografies familiars anònimes, que mostren tota l’emotivitat i sentiment de les imatges que serveixen per immortalitzar la família.

El gènere del retrat estarà representat, entre altres, per Pep Mínguez, director del Revela’T, amb una exposició de fotografies de persones de la vida social de Vilassar de Dalt, fetes fa vint anys, que volen retre homenatge al poble i a la seva gent, tots ja desapareguts.

El festival també exposarà grans projectes fotogràfics realitzats al llarg de diverses dècades, com el d’Alessandra Sanguinetti, fotògrafa de l’agència Magnum, que retrata durant més de vint anys la vida de dues cosines que viuen en una granja als afores de Buenos Aires.

En l’àmbit de la utilització de tècniques fotogràfiques mixtes, dues exposicions mostraran els resultats de diferents tallers de cianotípia, procediment fotogràfic històric que permet aconseguir, sense càmera i per contacte, la còpia en negatiu dels elements disposats directament a sobre del paper fotosensible, amb un resultat monocrom de color blau cian.  

Revela’T Circuit, exposicions fora de Vilassar de Dalt

Continuant amb l’expansió iniciada la passada edició, i sota el nom de Revela’T Circuit, el festival amplia les seves fronteres més enllà de Vilassar de Dalt i es programaran 9 exposicions de fotografia analògica a Barcelona i 12 més a altres ciutats.

Així, a Barcelona, diversos estudis i galeries exposaran obres d’artistes com Inga Knölke, Joan-Ramon Manchado o Maribel Mata i Jaume Buxeda. Al Museu Marítim podrem contemplar l’exposició “Bromolis”, que reivindica l’obra del metge i fotògraf Joaquim Pla Janini (Tarragona 1879-1970). I a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, per posar un últim exemple de les exposicions situades a la Ciutat Comtal, s’hi exposarà una retrospectiva de fotografies que, Tony Keeler, va fer durant 5 dècades, del 1960 al 2020.

Fora de Barcelona, el Revela’T Circuit acull 12 exposicions: Mataró, Premià de Mar, l’Hospitalet de Llobregat i Torroella de Montgrí. Fora de Catalunya, hi haurà exposicions a Villanueva de la Serna, Madrid, Burgos i, per primera vegada al Revela’t, hi haurà una seu a l’estranger, a Algèria, a l’espai artístic La Capsule.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.