Pànxing Digital

19, abril del 2024

Search
Close this search box.

19, abril del 2024

Consells –

Estalviar en reformes: trucs i consells

BANYS_img_20230928154904
Al moment de realitzar qualsevol reforma, el pressupost pot descontrolar-se d’un moment a un altre. Evitar maldecaps requereix previsió eficaç i gestionar el projecte d’acord amb la flexibilitat financera.

Afegeix al pressupost el 10% per a despeses inesperades

Sense importar el tipus de reforma, tot comença amb la creació d’un pressupost raonable. Una vegada que coneixem la xifra exacta, afegeix el 10% per a despeses inesperades, que es tradueix en major flexibilitat.

La regla d’or al moment de renovar és pagar només amb el capital disponible, evitant l’ús de targetes de crèdit o la sol·licitud de préstecs.

El següent pas en ordre de prioritats és verificar els permisos que estableix la comunitat i l’ajuntament.

L’ordre és fonamental. Estableix un pla d’acció i treballa en un màxim de dos espais alhora.

Reformar suposa l’oportunitat perfecta per a deixar sortir la nostra faceta de rei del bricolatge. Mentre en internet trobes els tutorials per a aprendre a trepar, pintar i envernissar, els proveïdors especialitzats brinden l’opció de llogar les eines necessàries.

Un altre avantatge de posar un toc DIY és la possibilitat de reutilitzar alguns mobles o electrodomèstics, per exemple, mantenir el cos dels armaris i canviar les portes o recuperar algunes rajoles.

Compte amb l’elecció dels materials. No podem confondre la idea d’estalviar amb la compra de productes de baixa qualitat. Deixa’t assessorar.

Tendències en decoració i petites reformes a la llar

En un món en constant evolució, la forma com vivim i percebem els nostres espais també canvia. Les tendències en decoració i petites reformes per la llar no només reflecteixen els canvis estètics, sinó també les noves necessitats i prioritats dels propietaris. Des de l’ús de materials sostenibles fins a la integració de la tecnologia, aquí et presentem un recull de les tendències més rellevants que defineixen l’aspecte i la funcionalitat dels nostres habitatges avui en dia.

Una de les tendències més destacades en l’actualitat és la prioritat que es dóna als materials sostenibles i ecològics en la decoració i les reformes del llar. Els propietaris estan optant per materials com la fusta certificada, el bambú, el suro i fins i tot el mobiliari reciclat. A més, hi ha un creixent interès en la utilització de tècniques de construcció sostenible, com l’aïllament tèrmic i la instal·lació de sistemes d’energia renovable.

La tecnologia juga un paper cada cop més important en la forma com gestionem els nostres espais. Des de sistemes d’il·luminació intel·ligents fins a termostats connectats, els propietaris busquen maneres de fer els seus llars més eficients i còmodes mitjançant la integració de dispositius connectats. A més, l’ús de la tecnologia s’estén també a la decoració, amb la popularitat dels quadres digitals i els dis positius de realitat augmentada per visualitzar com quedaran els mobles i els accessoris en un espai determinat abans de comprar-los.

Una de les tendències més destacades en l’actualitat és la prioritat que es dóna als materials sostenibles i ecològics en la decoració i les reformes del llar. 

Amb la creixent importància de passar temps a l’aire lliure, els espais exteriors com terrasses, balcons i patis estan rebent una atenció renovada. Una tendència destacada és la creació d’espais exteriors multifuncionals que serveixin tant per a l’oci com per a l’entreteniment. Això inclou la instal·lació de tendals retràctils o fixos per proporcionar ombra i protecció contra les inclemències del temps, la integració de piscines o jacuzzis i l’ús de mobiliari exterior confortable i funcional.

En termes de decoració interior, els colors naturals i relaxants estan guanyant terreny. 

Tons com el verd oliva, el blau suau i el terracota es troben entre els més populars per crear espais tranquils i acollidors. A més, hi ha una tendència creixent cap a l’ús de pintures ecològiques i sense emissions nocives, que no només ofereixen una estètica atractiva sinó també un entorn més saludable per a la llar.

La fusteria d’alumini està emergint com una opció popular per a finestres, portes corredisses i altres elements arquitectònics. Aquest material ofereix una sèrie d’avantatges, incloent la seva durabilitat, resistència a la corrosió i baix manteniment. A més, la seva capacitat per a la personalització en termes de color i acabat fa que sigui una elecció versàtil per a la decoració de la llar.

El descans és una prioritat per a moltes persones, i els matalassers de qualitat són una inversió cada cop més important. La tendència actual és cap a matalassers ergonòmics i personalitzats que ofereixin suport adequat per a la columna vertebral i promoguin un son reparador. Els materials transpirables i les tecnologies avançades de control de la temperatura són característiques comunes d’aquests matalassers de nova generació.

Amb l’augment del treball remot i l’enfocament en la vida familiar, hi ha una creixent demanda d’espais domèstics versàtils que puguin adaptar-se a una varietat d’activitats. Les solucions d’emmagatzematge intel·ligent i els mobles modulars són essencials per a la creació d’espais que puguin transformar-se segons les necessitats del moment, passant de l’àrea de treball a un racó de relaxació amb facilitat.

En un món cada vegada més dominat per la producció en sèrie, hi ha un ressorgiment de l’interès pel treball artesanal i la personalització. Des de mobles fets a mida fins a accessoris de decoració únics, els propietaris estan buscant maneres d’incorporar elements únics i personalitzats als seus espais per reflectir la seva individualitat i estil de vida.

La nostàlgia juga un paper important en la decoració actual, amb una tendència cap a l’ús de peces vintage i retro per aportar caràcter i autenticitat als espais. Des de mobles restaurats fins a accessoris de decoració de segona mà, aquests elements aporten una sensació de calidesa i encant atemporal que contrasta amb la impersonalitat de la producció en massa.

L’ús de la il·luminació per crear atmosferes acollidores i funcionalment eficients és una tendència en alça. Des de llums LED d’última generació fins a llums regulables i escenes de llum programables, els propietaris estan explorant noves maneres de personalitzar la il·luminació per adaptar-se a diferents activitats i estats d’ànim.

En un món dominat per l’estrès i la velocitat, els espais de relaxació són més importants que mai. Des de zones de meditació fins a banys de luxe, els propietaris estan invertint en la creació d’espais dedicats al descans i el benestar personal. Materials suaus, colors relaxants i una il·luminació suau són elements clau per a la creació d’espais que convidin a la tranquil·litat i la renovació.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.