https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

Copia de 20 anys del Festival de Santa Florentina

Maresme
2b038789335c5f97f690e37793701a9e.jpg
El castell de Can Jalpí, d’Arenys de Munt, després de 3 anys, sembla consolidat com la llar del Festival de Música Clàssica Santa Florentina, una de les cites estiuenques ineludibles per a tots aquells amants de la bona música i que aquest any s’engalana per celebrar el seu vintè aniversari. Una cita que enguany, entre el 7 i el 24 d’agost, es consagrarà més que mai a la música vocal afegint a les seves tradicionals gales d’òpera (duets, fantasies, tenors…), una gala inaugural de corals.

El Festival de Música de Santa Florentina naixia fa 20 anys com el fruit de l’amor d’un home per la música i la cultura. Quan la Fundació Castells de Catalunya va demanar a Carlos Hartmann si podia organitzar un concert benèfic al pati d’armes del castell de la seva família, el Castell Santa Florentina a Canet de Mar, poc podia pensar que d’allà sorgiria la idea d’organitzar un festival de música clàssica aprofitant les instal·lacions del castell i que aquest compliria la seva vintena edició amb una salut envejable.
 
La seu del Festival va ser, des dels inicis, el castell de Canet de Mar, propietat de la família Hartmann, que li va donar el nom de Santa Florentina. Però diverses circumstàncies el van obligar a traslladar-se i després d’un any a Caldes d’Estrac, es va establir al castell Can Jalpí, on sembla que, per ara, es quedarà, tot i que aquest any expira el conveni de 3 anys signat amb l’ajuntament de la localitat. 
 
La qualitat del Festival fa innecessari cap plus afegit però Can Jalpí li n’ofereix sobrada-ment, com explica Hartmann: “Tot suma, si al festival li pots donar un aparcament propi i còmode; uns accessos fàcils; un lloc on la gent pugui prendre qualsevol cosa allà mateix; l’opció de sopar d’entrepans o a una taula ben parada, tan sols a 15 metres d’on té el seu lloc de platea per gaudir del concert i, a més, sumes un entorn meravellós decorat amb el castell, el llac, els jardins… tot és un plus. A més cal tenir en compte tot el personal que SHERS (empresa propietària del castell) facilita pel desenvo-lupament perfecte del festival“.
 
El festival té un pressupost de 140.000 euros, aproximadament. Hi ha una aportació econòmica i logística de l’ajuntament d’Arenys de Munt, una aportació econòmica important del Depar-tament de Presidència de la Generalitat i també compta amb patrocinadors privats. Això per-met programar un cartell d’ex-cel·lència amb 9 magnífics con-certs que busquen l’equilibri perquè tots els públics trobin el seu.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.