https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Cultura – Maresme

Arrenca la temporada de celebracions, entre alegries i mals de cap

Maresme
a36bd3adf7c017ff99a051ad4c462e29.jpg
Febrer marca l’inici de la marxa enrere per a tots aquells que han decidit casar-se a partir de la primavera, època per excel·lència d’aquestes celebracions. Els elements, detalls i objectes són molts i diversos perquè qualsevol celebració tingui un mínim d’èxit i llueixi com tots desitgem aquells dia.

Per senzilla que sigui una cerimònia s’hauran de cuidar els detalls fins a la mínima expressió i aquests són molts i molt diversos. Sigui un bateig, una comunió o un casament hi ha elements comuns que s’hauran de resoldre. Des del vestuari, fins la tria del lloc on es farà la celebració, els petits detalls per a regalar als convidats, les invitacions, els reportatges fotogràfics,… 
 
S’haurà de triar un menú i fer una degustació prèvia, sobretot en el cas dels casaments; fer proves de vestuari i, en molts casos, de maquillatge i pentinats; escollir les joies a lluir i les flors que decoraran l’espai de la celebració… Tot plegat una sèrie d’elements indispensables perquè el dia en qüestió estigui farcit de moments inoblidables que es converteixin en moments únics i records inesborrables.
 
Hi ha molt pocs dubtes que una de les estrelles que més lluiran en una celebració, com un casament, serà el vestit de la protagonista femenina. Llargs, curts, blancs, crus, clàssics o trencadors, la tria del vestit serà una de les decisions fonamentals i més important de la cerimònia. El temps recomanat per escollir aquesta peça fonamental són entre 6 i 8 mesos, abans del casament, per jugar amb el temps necessari que permeti confeccionar el vestit i realitzar tots els canvis o retocs que calgui sense presses de darrer moment.
 
La tria de les aliances serà un altre dels passos fonamentals per poder formalitzar la cerimònia. Segurament la més tradicional és l’anella llisa d’or però es pot optar entre una gran varietat, des de realitzades en altres materials, com or blanc, platí…, a peces amb pedres precioses, o semi-precioses, encastades. Dependrà del gust personal de cadascú i dels pressupostos individuals.
 
 
Important, per les núvies especialment, la tria de les joies a lluir el seu gran dia. Hauran de ser joies discretes que no robin protagonisme al vestit, i que a la vegada atorguin una lluentor especial a la núvia.
 
Tota aquesta complexitat en l’organització d’un casament, fa recomanable, cada cop més, comptar amb l’ajut d’empreses especialitzades en assessoria de celebracions que cuiden fins els més mínims detalls. Després de conèixer a fons la personalitat dels nuvis aquestes empreses aconsegueixen una festa absolutament única i identificada amb els seus protagonistes. La seva especialització facilita que tinguin cura dels detalls típics de cada celebració.
 

 
Entrevista a Mar Rodríguez, dissenyadora de vestits de núvia i cerimònia
 
La Mar Rodríguez és una reconeguda dissenyadora, que es caracteritza pels seus dissenys exclusius, molt dedicada a la moda per núvies i nuvis, i amb molts reconeixements en el món de l’alta costura. La Mar va mostrar des de ben petita les seves inquietuds artístiques. Inicialment graduada en disseny gràfic, el seu interès pel disseny de moda la fa redirigir la seva formació, i aquí troba la seva veritable passió. Al 2001 va iniciar la seva trajectòria com a “jove dissenyadora” a la passarel•la Gaudí, i va obrir la seva primera botiga al públic. Al 2007 presenta la seva primera col•lecció, exclusivament nupcial, incloent “home” a Gaudí Núvies, i per ella rep el reconeixement de “Promesa moda nupcial espanyola” durant 3 anys consecutius.
 
 
Com comença a treballar en el món del disseny? 
De fet vaig començar amb el disseny gràfic, però per qüestions personals vaig inclinar-me pel disseny de moda, el patronatge i l’estilisme.
 
On es va formar? 
A diferents escoles catalanes però el millor aprenentatge va ser començar a viatjar, fer concursos, coneixent gent en la mateixa posició que jo i posar-me una botigueta al Born de Barcelona amb roba dels meus amics joves dissenyadors i la meva pròpia, a part de començar a desfilar a les millors passarel•les.
 
Per què el món nupcial? 
Al final de cada desfilada sempre treia una núvia i gràcies al boca a boca, i al rebombori de la premsa, em van començar a venir núvies a les quals els hi agradava el meu estil. A més, em van escollir tres anys consecutius promesa en moda nupcial.
 
Què ha representat per vostè ser durant anys “jove promesa”?
És gratificant que valorin el teu treball i més quan això ho fa gent dedicada de tota la vida a la moda.
 
Només núvies i nuvis? 
No, també dissenyo cocktail i comunió. I també fem moltes parelles personalitzes, perquè queden bé entre ells i no es veuen fins el mateix dia de la celebració. 
 
I altres projectes? 
Tenim una línea que es diu Work couture, dedicada a uniformes personalitzats i d‘alta costura per a restaurants i hotels que està tenint molt èxit!
 
Quin és el seu procés creatiu? 
Conèixer al client, dissenyar propostes, comprar teixit, fer patronatge, tallar i cosir i fer vàries proves.
 
En què s’inspira per crear les seves col•leccions? 
En sentiments, en somnis, en històries viscudes.
 
És possible innovar molt o ser molt transgressor en un vestit de núvia? 
Depèn de la clienta, amb algunes sí…
 
Quin és el seu projecte més immediat? 
Totes les núvies que tinc començades.
 
I el seu somni per realitzar encara? 
Si m’ho permets… me’l quedo per a mi que sinó no es compleix… hahahahaha.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.