https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Cultura – Maresme

Calella Film Festival

Maresme
calella film
El Festival de Cinema del Maresme del 28 d'octubre al 4 de novembre

El Calella Film Festival recordarà el Màgic d’Oz

La vuitena edició del Calella Film Festival, el Festival de Cinema del Maresme, estarà dedicada aquest any 2023 a un clàssic del cinema musical fantàstic: El Màgic d’Oz. La pel·lícula, protagonitzada per Judy Garland amb les seves màgiques sabates vermelles, arribarà aviat als 85 anys de la seva estrena, i és una efemèride que el Calella Film Festival vol celebrar dedicant-li aquesta edició, que serà del 28 d’octubre al 4 de novembre.

Dues seccions

El Festival de Cinema del Maresme consta de dues seccions. La secció Low Budget projecte cintes rodades a tot el món amb un pressupost de menys de 500.000 euros. D’aquesta manera, es recolza els i les directores que aposten per la creativitat i per treure el màxim profit dels seus recursos. En canvi, la secció Creative Rousebud Awards està destinada a produccions de pressupost més alt, i que destaquin per la seva creativitat i originalitat.

Les pel·lícules guanyadores reben un guardó especial: Llopa de bronze, que és el símbol de Calella.

A més, durant el certamen s’organitza un concurs de guió cinematogràfic per participants de tot el món que escriuen en llengua catalana o castellana, que és únic a Catalunya, i un seguit d’activitats relacionades amb el cinema.

La ciutat de Calella té una col·laboració intensa amb l’Acadèmia del Cinema Català. Per això s’organitza cada any a la sala Mozart i el lliurament del premi del públic durant la gala dels Premis Gaudí.

Convidats de luxe

El director Albert Serra és un dels principals convidats que ha confirmat la seva assistència a la gala d’entrega de premis del festival, prevista pel 4 de novembre. Serra és un habitual del Festival de Cannes. Ha estat nominat diversos cops als Premis César francesos.

A la cerimònia de cloenda es podrà veure Pacifiction, l’última obra d’Albert Serra, que ha estat triada com a millor pel·lícula de 2022 per la revista francesa Cahiers du Cinéma, possiblement la revista de cinema més influent d’Europa.

La directora barcelonina Elena Martín també passarà per Calella per presentar la seva última obra, Creatura, que ha guanyat el prestigiós premi de la Quincena de Cineastas de Cannes i que entra en concurs en la secció Creative Rousebud Awards.

Tres seus

Aquest any, el festival tindrà tres seus: Calella, Sant Pol de Mar i Arenys de Mar. I està estudiant l’ampliació cap al Baix Maresme de cara a l’edició de 2024, amb Premià de Mar com a ferma candidata.

Per a més informació: www.calellafilmfestival.com

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.