https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

CAMINS: XI edició del Festival Internacional de Fotografia Analògica Contemporània Revela’t 2023

Maresme
revela't
Del 3 al 18 de juny de 2023 el festival de fotografia analògica Revela’T torna a Vilassar de Dalt amb una programació d’altíssima qualitat, amb 23 exposicions d’artistes d’arreu del món i moltíssimes activitats relacionades amb la fotografia. Dels tres caps de setmana, el central és el més destacat, amb la presència de la majoria d'autors i amb moltes activitats pel públic familiar.
revela't

Una mica dhistòria

El Revela’T va néixer el 2013 amb l’objectiu de crear un espai per a l’exposició, el diàleg i la divulgació de la fotografia analògica. Ara, 10 edicions després, som un festival de referència internacional. Un esdeveniment únic a Catalunya i Espanya, pioner al món i absolutament singular on la presència d’artistes de primer nivell que hi acudeixen n’ha consolidat la seva dimensió internacional. 

El temps ens ha donat la raó i la fotografia analògica segueix més viva que mai i pensem que una petita part de l’actual boom l’hem impulsat des de Vilassar, organitzant el festival de la millor manera possible. Amb un criteri d’excel·lència, amb exposicions fotogràfiques de moltíssima qualitat i perfilant una sèrie d’activitats, markets i activitats per al públic familiar i infantil. Tot un conjunt de motius que fan del Revela’T un fet cultural imperdible pels amants de l’art i la fotografia. 

Encarem aquesta onzena edició com una nova etapa, amb nous objectius, on ens centrem molt més en el nucli del festival, amb menys exposicions, més grans i millor produïdes i donant molt més protagonisme als autors. Sense descuidar l’esperit d’internacionalització de l’esdeveniment, vinculant-nos a altres iniciatives de tot el món.

Jim Goldberg

Ramón Masats, distintiu de Plata de RevelaT

El fotògraf destacat és Ramón Masats, un dels fotògrafs catalans més reconegut, a qui homenatjarem amb el distintiu de Plata del festival i del que tindrem una impressionant exposició cedida pel Ministerio de Cultura y Deporte.

També podem destacar-ne altres com la del Manuel Outumuro, una exposició inèdita on ens parla del seu procés de treball, o la de Barbara Bosworth, que treballa amb una enorme càmera de plaques; Mike Brodie, un viatge d’aventura i joventut sobre els trens en tot EEUU; la d’Eleanor Antin, una exposició del MOMA cedida al Macba; o la de Cortis & Sonderegger, un parell d’artistes que elaboren una col·lecció de fotografies icòniques de la història de la fotografia però fetes en estudi. I moltes altres del mateix nivell.

La convocatòria per exposar el 2023 ha tingut molt èxit. Hem rebut 506 projectes de 51 països, una xifra que creix un 52% respecte a l’any passat, una prova més que el festival Revela’T és un referent mundial amb molt de potencial. Les tres exposicions premiades en aquesta convocatòria també es podran veure a Vilassar.

Activitats destacades

El festival obrirà portes el dissabte 3 de juny. El primer cap de setmana només hi haurà exposicions obertes. 

Divendres 9 comença l’esperat cap de setmana principal. A la tarda hi ha dues ponències al Teatre la Massa amb el Manuel Outumuro i l’Imma Cortés de Photographic Social Vision primer, i la segona amb el Chema Conesa i la Sonia Masats, filla de l’homenatjat, a qui a continuació entregarem en representació del seu pare el Distintiu de Plata del festival.

Dissabte 10 de juny comença amb més ponències, la majoria dels fotògrafs/es que exposen en aquesta edició i, per altra banda, també hi haurà presentació de fotollibres per part d’editorials i autors. Durant aquest cap de setmana es duen a terme activitats que fan del Revela’T un destí irrenunciable per molts amants de la fotografia: el Market fotogràfic, amb una Fira comercial amb destacades marques, una Fira de fotografia d’Autor on diferents fotògrafs/es venen la seva obra directament al públic interessat, col·leccionistes, etc. També hi ha una fira de Fotollibres on estan presents editorials i autors d’autopublicacions. A més a més, hi ha moltes activitats per al públic familiar i infantil, que crea, genera i fidelitza públics. 

Entre setmana es fan visites guiades per a estudiants de diferents escoles (el 2022 passaren +1000 nens). També hi ha visites guiades per a escoles de fotografia, empreses col·laboradores, entitats i visites guiades obertes, comptant amb la presència de molts autors.

Camins

En aquesta edició, el lema sobre el qual giren totes les exposicions és “Camins”, vist des de diferents òptiques i perspectives. Camins de vida, imaginaris, marcats o peripatètics; trajectòries físiques o emocionals… Ens embarquem en un viatge emocionant i ple de descobriments.

Uneix-te a nosaltres en aquest camí cap a la XI edició del Festival Revela’t.

Tota la informació i entrades a Revela’t.cat

Si t’ha agradat llegir CAMINS: XI edició del Festival Internacional de Fotografia Analògica Contemporània Revela’t 2023, també et pot interessat llegir Sants Màrtirs, 400 anys a Vilassar!.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.