https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

Can Jalpí i el passat indià, valor històric dels dos Arenys

Maresme
48bc7fe1221fb6bd4f6b726f7cc69827.jpg
“Espais amb Història” i “Sinera Cultura” van presentar, el passat 25 de febrer, al Castell Can Jalpí d’Arenys de Munt, una ruta combinada entre els dos Arenys pensada per conèixer aquest Castell i el passat indià d’Arenys de Mar. 

La presentació va tenir lloc al mateix castell de Can Jalpí, un entorn privilegiat amb una història curiosa al darrera, una antiga casa pairal, que enfonsa els seus orígens al S.XI, modificada a finals del segle XIX convertint-se en un castell amb un marcat estil eclèctic i romàntic. Un recorregut per les habitacions nobles permet veure detalls inspirats en l’estil rococó,  marcadament versallesc. Aquesta vista es complementa amb una caminada pel passat indià d’Arenys de Mar, per descobrir el patrimoni que han deixat a la vila els ‘americanos’, aquells que van emigrar a les amèriques a la primera meitat del S.XIX i que, en molts casos, van acabar tornant a casa, enriquits i es van fer construir mansions per recordar-los el paisatge cubà, amb moltes arcades, jardins interiors, pintures i frescos amb paisatges d’ultramar.
 
Els promotors de la iniciativa, gràcies al conveni signat amb l’empresa propietària del castell, SHERS, tenen com objectiu posar en valor la comarca. L’objectiu és difondre el patrimoni dels dos Arenys, tant a gent de la comarca com d’arreu, però a la vegada volen reivindicar el valor històric del Maresme en general, capaç de contenir, entre tots els seus municipis, fragments dels capítols més destacats de la història de la humanitat, des de jaciments del paleolític a la revolució industrial.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.