https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

Comença el compte enrere… època de celebracions!

Maresme
c51d7f6aa3ce025124d8f0af24d7cb4b.jpg
Arribat el mes de febrer, moltes llars comencen a pensar, planejar, plantejar, idear… les possibles celebracions que tindran lloc a moltes cases a partir de la primavera, amb l’arribada del bon temps. Són moltes les parelles que han marcat en vermell la data del seu casament a partir de la primavera, moment en què també arriba l’època de comunions. Així, febrer dóna el tret de sortida per entrar de ple en la cursa dels preparatius. Els elements necessaris, detalls i objectes són molts, i diversos, perquè qualsevol celebració tingui un mínim d’èxit i llueixi com tots desitgem aquell dia.

Sigui un bateig, una comunió o un casament, hi ha elements comuns que s’hauran de resoldre: des del vestuari fins a la tria del lloc on es farà la celebració, els petits detalls per a regalar als convidats, les invitacions, els reportatges fotogràfics… tot un seguit de tràmits a fixar abans que arribi el gran dia. S’haurà de triar un menú i fer una degustació prèvia, sobretot en el cas dels casaments; fer proves de vestuari i, en molts casos, de maquillatge i pentinats; escollir les joies a lluir i les flors que decoraran l’espai de la celebració o les cases dels protagonistes… Tota una sèrie d’elements indispensables perquè el dia en qüestió estigui farcit de moments inoblidables que es converteixin en records únics i inesborrables.    
 
Si la tria dels vestits, tant de la núvia com del nuvi, seran dels elements que més voltes faran fer i més dubtes despertarà en alguns i algunes, també serà important la tria de les joies, especialment de les aliances de matrimoni. Igual que ha passat en el món del vestuari de casament, l’univers de la joieria també s’ha modernitzat i l’opció a la clàssica aliança llisa d’or ha donat pas a una gran varietat d’anells i de materials entre els quals els nuvis podran triar aquells que més lliguin amb les seves personalitats.

 
 
També tindrà la seva importància tota la preparació estètica prèvia al casament. Serà molt aconsellable visitar un centre d’estètica i perruqueria on, a més de fer proves de maquillatge i pentinat, es podrà fer una preparació prèvia de la pell, amb múltiples tractaments que facin que el dia de la celebració la pell llueixi en el seu màxim esplendor, així com fer algun tractament facial i capil·lar.
 
Actualment, la complexitat d’aquestes celebracions, especialment en el cas dels casaments, fa molt recomanable, cada cop més, comptar amb l’ajut d’empreses especialitzades en assessoria de celebracions que cuiden fins als més mínims detalls. Aquestes empreses, amb anys d’existència als Estats Units i que en els darrers anys han sorgit amb força a Catalunya, després de conèixer a fons la personalitat dels clients, aconsegueixen, en cada cas, una festa absolutament única i identificada amb els seus protagonistes. La seva especialització facilita que tinguin cura dels detalls típics de cada celebració: en el cas dels casaments, gestionaran des del lloguer del cotxe, limusines, carruatges de cavalls, cotxes d’època… el que sigui necessari per fer més espectacular l’arribada de la núvia, fins al reportatge fotogràfic i audiovisual més idoni per a cada tipus de casament, aquell pastís molt especial i absolutament personalitzat o la música amb què cada parella voldrà gaudir un cop acabat el banquet.
 
A les comunions, probablement, l’element estrella podrà ser una actuació infantil, que es triarà en consonància amb la personalitat del petit protagonista. Així, des de mags fins a pallassos, passant per ballarins o DJs adequats a l’edat dels convidats, seran detalls que segur que faran les delícies dels petits. Probablement, el client que donarà menys feina serà el protagonista d’un bateig, encara que seran els pares qui s’ocuparan que els experts el converteixin en l’epicentre de la festa.
 
La col·laboració d’una empresa especialitzada en l’organització d’esdeveniments també pot ser molt útil en el cas de voler fer una celebració diferent, original i fora del que és més habitual o tradicional. Així, aquestes empreses poden organitzar des d’una comunió ambientada en una època concreta –de les princeses de l’Imperi austríac fins a les grangeres del Llunyà Oest– a un casament dalt de tot d’una muntanya, o un altre en què tots els convidats són traslladats a una casa rural, on passaran el cap de setmana sense ells saber-ho prèviament. On menys s’ha innovat és en el món dels batejos, probablement perquè el seu nombre disminueix dia a dia.
 
En definitiva, mil i una excuses per convertir el gran dia en un esdeveniment de somni que mai oblidarem.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.