Pànxing Digital

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Cultura –

El Cerdà de l’Any obre el període de candidatures

9f29a3148b9e3fb75491b584002f31bd.jpg

La Cerdanya busca un any més, i ja en son 34, el Cerdà de l’Any. La primera fase del premi està en marxa i, per tant, el període de presentació de candidatures està ja obert. Aquest període s’allargarà fins al pròxim 15 de febrer. D’entre les candidatures presentades en sorgiran els tres finalistes, que posteriorment seran sotmesos a votació popular per escollir el guanyador del certamen d’enguany. La cerimònia de lliurament del Cerdà de l’Any 2019 està prevista pel pròxim 26 d’abril a Bolvir.

El Cerdà de l’Any és un reconeixement anual a la persona o institució del territori que hagi destacat en la seva tasca cívica en favor de qualsevol aspecte de la comarca. La personalitat cultural i humana dels candidats, així com la visió territorial i la defensa i promoció de la llengua catalana seran aspectes clau en la valoració del jurat. En la darrera edició de l’any 2018 el guanyador va ser l’Associació Ceretana d’Ajut i Suport Contra el Càncer (ALIGA).
 
Les butlletes per a la presentació de candidatures es poden presentar a qualsevol ajuntament cerdà, a l’oficina del Pànxing, a l’apartat de correus 162 de Puigcerdà o per e-mail a l’Institut d’Estudis Ceretans (ieceretans@gmail.com).
 
La butlleta també es pot descarregar de la web de l’Institut d’Estudis Ceretans www.ieceretans.org o del seu grup de Facebook.
 
BASES
 
El barem del jurat a l’hora d’escollir les tres candidatures finalistes és el que es desprèn de les bases del premi:
 
1. El guardó té una periodicitat anual i es pot declarat desert.
2. Una comissió organitzadora recollirà totes les candidatures proposades i les presentarà al jurat, que podrà afegir-ne d’altres si les considera d’especial rellevància. 
3. El jurat a través de vot secret triarà les tres candidatures finalistes
4. L’organització comunicarà el resultat als ajuntaments perquè se’n faci publicitat i es puguin recollir els vots. També es comunicarà al Pànxing, a la resta de la premsa  i a les xarxes.
5. Per escollir el guardonat o guardonada, el jurat tindrà el 50% de valoració i la votació popular l’altre 50%. La Presidència de la comissió organitzadora proclamarà públicament el nom de la candidatura guardonada. El vot popular es podrà exercir a la web de l’IEC (www.ieceretans.org) o als ajuntaments i el vot serà individual.
6. El jurat estarà format per més de 10 persones majors de divuit anys, nascudes o vinculades estretament a la Cerdanya. Es procurarà que siguin persones representatives de totes les zones de la comarca i amb el major ventall possible d’opcions socials
7. Els membres del jurat seran proposats per la comissió organitzadora i seran ratificats i nomenats per la Junta Directiva de l’entitat organitzadora.
8. Cada membre del jurat podrà romandre 5 anys com màxim.
9. El veredicte del jurat serà inapel·lable.
10. Pot ser nomenat Cerdà de l’Any qualsevol persona o entitat, nascuda o no a la Cerdanya, però que hi estigui vinculada molt especialment.
11. Seran mèrits preferents haver demostrat una sòlida tasca cívica en favor de qualsevol aspecte de la Cerdanya.
12. El jurat valorarà molt especialment la personalitat cultural i humana de la persona o associació que es proposa i la seva estreta relació amb la Cerdanya, la seva visió com a unitat territorial i la defensa i promoció de la llengua i cultura catalanes a la comarca.  
13. El jurat tindrà present de forma especial la constància en la tasca i el currículum de servei i fidelitat a aquesta terra.
14. Qui configuri el jurat haurà de mostrar profunda receptivitat a les consideracions dels altres membres. Es molt important que individualment tinguin una visió oberta i total de la Cerdanya
15. Si surt com a finalista algú de la família d’un membre del jurat, aquest membre s’ha de retirar del jurat.
16. Les candidatures prou rellevants que no guanyin una vegada, però que podrien fer-ho en una altra ocasió, poden tornar a ser presentades.
17. Excepcionalment, la comissió organitzadora, en cas de manca de participació, podrà nomenar candidatures a Cerdà de l’Any.
18. El valor del premi és únicament honorífic. La comissió organitzadora lliurarà un objecte artística la candidatura guanyadora. 
19. El Cerdà de l’Any precedent entregarà el guardó al nou Cerdà de l’Any
20. Si l’entitat organitzadora ho considera oportú, podrà modificar puntualment aquestes bases,prèvia aprovació per part de la seva Junta Directiva, però conservant sempre la intenció d’homenatjar qui hagi demostrat un esperit de servei en vers la Cerdanya.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.