Pànxing Pirineus

12, juny del 2024

Search
Close this search box.

12, juny del 2024

Cultura – Pirineus

El Festival Ull Nu obre la convocatòria per al concurs de curtmetratges que premia per primer cop el millor muntatge i el millor guió.

Pirineus
XXSS_dates
A partir del 5 de febrer es poden presentar les propostes de guió per a la segona edició de l’Ull Nu LAB.

Des del 16 de gener i fins al pròxim 24 de març romandrà oberta la convocatòria per participar en l’11a edició de l’Ull Nu, Festival Audiovisual d’Andorra, que tindrà lloc entre els dies 8 i 12 de maig de 2024.

Els joves menors de trenta-cinc anys que vulguin inscriure les seves creacions hauran de ser nascuts o residents a Andorra, Catalunya, Navarra, Aragó, País Basc, Occitània o Nova Aquitània i les seves creacions poden ser del gènere de la ficció, el documental, l’animació, el videoart, el videoclip, entre altres opcions.

Com a novetats d’aquest any, es premiarà el Millor muntatge amb 1.000 €, un premi que dota el Govern d’Andorra, i també es farà entrega del Premi al Millor guió, dotat amb 1.000 € pel Consell General d’Andorra. D’aquesta manera, el Festival Ull Nu vol fer valer dos aspectes més que són claus en la producció audiovisual.

La resta del cartell de premis 2024 el conformen el Premi al Millor curtmetratge, dotat pel Govern d’Andorra amb 1.500 €, el Premi a la Millor direcció, patrocinat pel Fòrum de la Joventut d’Andorra amb 1.000 €, el Premi a la millor fotografia, dotat per la Comissió Nacional Andorrana de la Unesco, per un valor de 800 €, el Premi Jurat Carnet Jove Andorra al millor curtmetratge dotat amb 1.000 € i el Premi memòria històrica que patrocina l’Arxiu Nacional d’Andorra amb 1.000 €.

Els guanyadors es decidiran entre tots els curtmetratges que entrin a concurs i, com és ja habitual, el públic assistent podrà dir-hi la seva votant in situ les seves obres preferides.

Les inscripcions es poden fer mitjançant la pàgina web del festival, www.festivalullnu.com/participa, o bé a través de les plataformes FilmFest Platform o Festhome i tots els guanyadors es donaran a conèixer en la cerimònia de cloenda del festival, que tindrà lloc a Andorra la Vella el diumenge 12 de maig.

El Festival Ull Nu se centra en aquesta 11a edició en els curtmetratges i pretén augmentar la participació en el concurs així com atraure l’interès dels professionals per acabar de crear un teixit sòlid de trobada d’especialistes en el sector.

ULL NU LAB de guió

Per segon cop, i vist l’èxit de la passada edició, el Festival Ull Nu incorpora a les seves propostes l’Ull Nu LAB, el laboratori de guions de curtmetratges. La convocatòria per a les propostes que hi vulguin participar estarà oberta entre el dia 5 de febrer i el dia 5 d’abril del 2024.

Entre els candidats, es triaran 8 guions que seran els finalistes que gaudiran de les sessions de treball per millorar les versions presentades al costat de tutors experts i professionals de la indústria audiovisual. L’any passat, en la primera edició de l’Ull Nu LAB, els afortunats van aprendre de la mà de la directora, guionista i muntadora de cinema catalana, Neus Ballús, i el cineasta espanyol Chema García Ibarra.

Els guionistes i directors participants han de ser menors de 35 anys i nascuts i/o residents en els següents territoris: Andorra, Catalunya, Navarra, Aragó, País Basc, Occitània i Nova Aquitània. Un jurat professional triarà dos guanyadors que s’enduran 500 € cada u, per ajudar a la producció del projecte treballat en el Lab.

Les inscripcions per a l’Ull Un LAB es poden realitzar enviant un correu electrònic a: participacio@festivalullnu.com i les bases es troben a la pàgina web del Festival www.festivalullnu.com/lab.

Per a més informació:
Departament de Comunicació del Festival Ull Nu

Rosa Burgos Mateu
Qucut. Producció i Comunicació sl
Tel.- +376 351045 / WhatsApp +34 681214180
comunicacio@festivalullnu.com

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.