https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Cultura – Maresme

Festes i tradicions de Vilassar de Dalt

Maresme
e194bc2b752ce10f9bc3ab028b7c6fad.jpg

El passat arqueològic-cultural no ha fet que Vilassar quedi ancorat en un passat gloriós, la seva activitat no atura i tot un seguit d'iniciatives cíviques, moltes d'elles sorgides de la societat civil, i suportades des de l'ajuntament, esquitxen el seu calendari anual pràcticament del mes de març a desembre.

Destaca el festival fotogràfic Revela't, punt de trobada internacional pels amants de la fotografia analògica, però també la Fira del Bolet i la Natura, o Vilassar de Dalt Micològic, una fira de llarga tradició després de 22 edicions, té ressò internacional.

De caire esportiu, en destaca la Vilatrail, una carrera de muntanya en un entorn únic, en camí de convertir-se en un esdeveniment amb tradició. Però probablement un dels esdeveniments que està assolint una importància destacada pel seu lligam amb la història, element clau en aquest municipi, és el Festival Vilazari 978, un festival que permet descobrir un poble sense vehicles on poder passejar tranquil·lament, per redescobrir un Vilassar diferent.

FESTIVAL REVELA'T
30-31 de maig i 1 de juny
Els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny, Vilassar de Dalt es convertirà en el centre de la fotografia analògica amb la segona edició del Festival Revela'T. Un esdeveniment que aspira a ser un referent en el món de la fotografia a nivell mundial. En aquesta edició s'han organitzat més exposicions i tallers. Visitaran el  festival figures de la fotografia com Juan Manuel Castro Prieto, Quinn Jacobson o Ribas Prous. També s'exposaran els fons analògics de dues de les galeries més emblemàtiques de Barcelona, la galeria Valid Foto i la galeria Tagomago.

Més informació: http://revela-t.cat/


 

JORNADES CONTRA EL CÀNCER
7 – 8 de juny al parc de can Rafart
El 7 i 8 de juny el parc de can Rafart serà l'escenari de la 19a edició de les Jornades Contra el Càncer, una festa de la solidaritat i la divulgació organitzada per  l'Associació Vilassar de Dalt Contra el Càncer. Al llarg de tot un cap de setmana el parc s'omple de propostes festives per a tots els públics i totes les edats:  exhibicions de ball, espectacles infantils, concerts, àpats populars, taules rodones de divulgació, d'esports, mediàtiques… sense oblidar el tradicional “mercadillo” d'articles diversos i a preus molt econòmics. Tot per a una mateixa causa: aconseguir la màxima recaptació per a la lluita contra el càncer.

Més informació: www.vilassar.cat

FESTIVAL VILAZARI 978
El 5 i 6 de juliol a la plaça de la Vila i a la plaça del Teatre
El mes de juliol Vilassar de Dalt viatja a l'època medieval a través del Vilazari 978. Un dels actes més destacats del festival és la visita al Castell de Vilassar,  l'element patrimonial i històric més important de la vila que té els seus orígens entre els segles X-XII. La visita consisteix en un recorregut guiat pel pati exterior  rodejant tot el seu perímetre, el pont del fossar, el pati d'entrada, la capella, el porxo principal i el pati interior de la torre. D'altra banda, el festival comptarà amb una fira medieval, tallers infantils, exhibicions de falconeria, conferències, visites guiades per diferents indrets del municipi, grups de recreació històrica, un sopar medieval i un festival de músiques tradicionals.

Més informació: www.vilassar.cat

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.