https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Cultura – Maresme

El festival Revela’T estén la programació a sis ciutats catalanes, Andalusia i Extremadura

Maresme
festival revela't
La mostra de fotografia analògica ofereix més de seixanta exposicions, amb Vilassar com a epicentre

El Festival Revela’T de Vilassar de Dalt amplia les seves fronteres i enguany s’estén a vuit ciutats d’arreu de l’estat espanyol. A les 38 exposicions programades a Vilassar sota el lema ‘Universos propis’, se n’hi sumen més d’una vintena repartides a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Vic, Premià de Mar i Torroella de Montgrí, així com també a Cadis i Villanueva de la Serena (Extremadura).

Totes les exposicions, basades sempre en la fotografia analògica, es podran veure del 18 de setembre al 12 d’octubre, excepte les de Vic, dedicades a l’artista Manel Esclusa, les quals obriran portes el 8 d’octubre. Les mostres de fora de Vilassar de Dalt seran totes gratuïtes.

festival

Revela’T arribarà a Vic en el marc del 10è aniversari d’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies, que programarà quatre exposicions d’Esclusa al Temple Romà, al Museu de l’Art de la Pell, a l’Escola d’Art de Vic i al mateix ACVIC. Les exposicions mostren l’evolució del treball de Manel Esclusa des dels seus inicis als anys seixanta fins a les últimes sèries, encara inèdites. A més, a Vic també hi haurà exposicions de Tino Soriano, Joaquín Melero, Lluís Estopiñan i Pili Concellón.

En el cas de Barcelona, s’oferiran onze mostres a galeries, escoles de fotografia, centres cívics i espais d’art. Alisa Sibirskaya, Jaume Muñoz, Lluís Ripoll, Michael Wagener, Maria Vernet Punyet, Raúl Hidalgo Plasencia, Lluís Tudela, Henri Christian Verreet, Joan Teixidor, Lucie Hodiesne i Enric Curto seran els artistes exposats.

Pel que fa a l’Hospitalet, el Centre Cultural La Bòbila acollirà el projecte de Rodrigo Flechoso, mentre que el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí exposarà l’obra d’Edra Galzeran i a Premià de Mar s’hi oferiran les fotografies de Diane Meyer. En el cas de Villanueva de la Serena, a Badajoz, s’hi exposarà ‘A fuego lento’, de Joaquin Melero, mentre que la Sala Polaroid de Cadis acollirà l’obra de Gianluca Mastrocinque.

La dona, protagonista a Vilassar

La programació d’enguany de Revela’T aposta pel talent femení, amb exposicions d’autores estatals, com Leonor Benito de la Lastra, Verónica Losantos, Aledys Rispa, Susana Blasco, Kati Riquelme o Montse Campins. A nivell internacional, es podran veure obres de Laura Pannak, Lucia Peluffo, Giovanna Zuccarino, Miho Kajioka, Eri Makita i Ai Futaki.

Pel que fa a la convocatòria artística organitzada pel festival, aquesta també l’han guanyat tres dones: la francesa Florence Cuschieri, amb un treball que explora les cicatrius d’un poble oblidat; l’alemanya Sina Niemeyer, que explica la seva experiència amb l’abús sexual infantil; i la polonesa Irmina Walzack, amb una sèrie creada en un càmping d’Espanya durant els 95 dies de confinament.

D’altra banda, el festival retrà homenatge a la reputada fotògrafa Isabel Muñoz amb el distintiu de plata del Revela’T. Muñoz exposarà ‘Somos agua’, una mostra que analitza l’escalfament global a través d’un treball fet durant cinc anys, en els quals l’artista s’ha submergit sota les aigües de mars, oceans i diferents entorns aquàtics per reflexionar sobre l’impacte humà en la natura.

L’antiga fàbrica tèxtil de Cal Garbat de Vilassar acollirà el gruix de la programació. A més, altres espais de la ciutat, molts d’ells locals d’entitats socials herència del passat industrial de la vila, acolliran exposicions, com l’Estrella -amb l’exposició principal-, el Teatre de la Massa, els Rajolers, el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, la Biblioteca de Can Manyer i diferents carrers de la vila que acolliran exposicions de gran format.

A banda de les exposicions, Revela’T organitzarà també tres jornades amb activitats formatives al voltant de la fotografia el divendres 24 i el dissabte 25 de setembre, així com tallers familiars, projeccions de pel·lícules i un ‘Market’ amb material fotogràfic i fotografies d’autor.

market festival

Font: ACN i Revela’t.cat

Si t’ha agradat llegir la notícia El festival Revela’T estén la programació a sis ciutats catalanes, Andalusia i Extremadura, també et pot interessar llegir Tornen els vermuts musicals a Mataró!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.