https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

La Calàndria, un cinema actual d’història centenària

Maresme
d29e6a01f61459cb5c6ee7e3a2424526.jpg

Més de 100 anys de vida donen per moltes històries, molts personatges, moltes anècdotes, molts balls, moltes pel·lícules… perquè La Calàndria és un cinema i molt més.

Aquest cinema, dotat de la més moderna tecnologia de projecció digital, va néixer, al 1906, com una Societat de Mutu Auxili que amb el temps compraria el terreny on està l'actual edifici, per construir el que es coneixia popularment com el Circ, per la seva estructura circular, on es feia cinema, ball i altres actuacions artístiques. L’estructura precària, el canvi dels temps i la disponibilitat econòmica va fer que l’emblemàtic Circ fos enderrocat per construir un nou edifici. El 20 de maig de 1951 s’inaugurava el nou local d’espectacles, que avui és la sala de cinema.
 
 
Per La Calàndria va ser molt important tot el que va representar la Mutualitat, però també ha estat important el cinema pel Masnou. Conduït per la família Vidal primer, després pel Sr. Giralt i ara per Lluís Gros, el cine La Calàndria ha suportat tots els canvis com la greu crisi que va representar l’aparició de les multisales. Però La Calàndria s’ha mantingut ferma i forta i té assegurada la seva continuïtat gràcies a la seva excel·lent programació, basada en les darreres estrenes però també en cinema alternatiu de qualitat tots els dijous.
 
 
Dintre de la seva oferta La Calàndria ofereix, en determinades èpoques, matinals infantils així com aniversaris (que inclou el lloguer de la sala, crispetes i una beguda durant la projecció, un piscolabis final i unes xuxes repartides per l’amfitrió). La Calàndria també ofereix projeccions a les escoles en sessions matinals amb pel·lícules per al debat amb finalitat educatives així com espectacles de petit format.
 
La darrera innovació tecnològica que està duent a terme el local és l’adequació de tota la infraestructura tècnica per poder emetre en directe una programació d’estrenes en directe d’òperes i ballets.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.