https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Cultura – Maresme

La Mina d’Aigua d’El Masnou

Maresme
be8705c3475c94c84e2da78362c91453.jpg

Les mines d'aigua són un dels elements més característics del Masnou, de fet encara avui hi ha domicilis del municipi que reben l'aigua, pel seu ús domèstic, de les mines i no de companyies distribuïdores a l'ús.

La reobertura de la Mina Museu ha significat obrir una nova etapa de la seva història i posar-la en relleu com un dels elements fonamentals del poble. La visita, que es pot realitzar a un tram de les mines Cresta i Malet, permet conèixer una mica el sistema de canalització d'aigua que recorre el subsòl del Masnou. 
 
Aquestes mines es van començar a construir al SXVIII per proveir d'aigua les cases benestants de la vila, i estaven formades per un naixement subterrani d'on arrenca un conjunt de galeries amb conduccions per canalitzar l'aigua i una bassa per recollir-la. L'aigua es distribueix a les diferents cases mitjançant repartidors, soterrats o en torres -dels quals es conserven exemples al municipi- en funció de les plomes que tenen en propietat. Finalment l'aigua arriba als dipòsits on s'acumula com a reserva, i als safareigs que reben l'aigua sobrant.
 
L'espai que podem visitar actualment, uns 27 metres, recorre una galeria soterrània que es va reforçar per facilitar-hi l'accés i garantir-hi la seguretat, i un refugi antiaeri i els plans de futur inclouen una ampliació del recorregut per poder fer una visita més llarga.
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.