https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Cultura – Maresme

La venda de peix a la Llotja de Montgat, professió i tradició

Maresme
86e782db385e82c686a4da04c4c8d06f.jpg

A la una del migdia, de dilluns a divendres, els pescadors de la Confraria Verge del Carme de Montgat, el Masnou i Premià de Mar, van a vendre peix acabat de pescar a la Llotja del Peix de Montgat.

Aquesta llotja centenària acull a pescadors i compradors d'una manera professional i familiar alhora, oferint el millor producte amb garanties d'haver estat pescat aquell mateix matí mitjançant tècniques que no malmeten el medi ambient i tractant les persones d'una manera amable i directa.

Estem parlant d'una activitat comercial. Els pescadors són persones autònomes, petits empresaris que treballen en dures condicions per pescar peix de la costa dels nostres pobles i vendre'l a persones que valorem la seva tasca, la matèria de primera qualitat i la tradició de poder comprar d'una manera única en tot l'estat català.

Sovint no ens adonem del difícil que pot arribar a ser compaginar negoci i tradició. Aquest és un valor que no s'hauria d'obviar. És per això que, assertivament, el consistori del municipi de Montgat s'ha compromès de forma orgullosa i voluntària amb aquesta activitat, donant el seu suport i col·laborant de manera activa en la protecció d'aquesta pràctica històrica i tradicional, declarant la Subhasta com a Bé Cultural d'Interès Local i incloent en l'actual logotip del municipi les paraules que defineixen aquesta subhasta, el Rotllo de Montgat.

Anar a comprar el peix a la Llotja de Montgat no tan sols és una contribució directa a l'empresari pescador i a l'economia local, sinó que es participa en preservar el nostre medi natural i el patrimoni d'aquest país.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.