https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Cultura – Maresme

Mare Coratge i els seus fills, teatre en estat pur

Maresme
2873bf5d70e48463b04385f06e01b6bf.jpg

CopDeTeatre ens endinsa en una aventura teatral memorable. 

La vinculació de Denis Fornés amb el teatre de La Massa ve de molt lluny. Va ser ell qui va estrenar, en aquest teatre, la darrera obra que es va representar abans de tancar-lo per a la seva remodelació, La Reina de la Nit, una obra escrita per ell als 18 anys.

Passats 25 anys, després de moltes voltes, de treballar de promotor cultural, de muntar locals d’oci nocturn, de treballar per discogràfiques… Denis Fornés decideix tornar al teatre de Vilassar de Dalt amb La Gàbia de les Boges i omple La Massa fins a la bandera 7 vegades. Després arribaria Bent, obra que tornaria a omplir el teatre amb 5 funcions, o sigui, en tres anys Fornés aconsegueix portar a La Massa, 4.000 persones d’arreu de la comarca, creant una projecció del teatre de Vilassar de Dalt com mai fins aleshores. 
 
Ara, en portes de l’estrena de la titànica Mare Coratge, teatre èpic en estat pur, en Denis ja treballa per recuperar El Retaule dels Sants Màrtirs, obra emblemàtica pel municipi, que vol tornar a posar en escena la temporada 2016, després de més de 25 anys de no representar-se. Per aconseguir-ho compta amb tot l’equip creat per la posada en escena de totes aquestes obres, Cop de Teatre.
 
Un autèntic Brecht, amb el que Cop de Teatre, promet, amb Mare Coratge, portar-nos al límit… al límit de l’emoció, del riure, del plor…. Tant al límit, i tant han corregut les veus, que a les dobles sessions programades pels dies 15, 16, 29 i 30 de novembre a La Massa, s’hi ha afegit, abans que aquesta entrevista veies la llum, una nova sessió pel dia 28 de novembre al vespre. 
 
 
Parlem amb en Denis Fornés…
 
Per què Mare Coratge?
D’inici totalment casual…. vaig llegir-la i em va impressionar profundament. Immediatament em va venir al pensament la figura de la meva àvia. Intento que tot el que faig tingui un element reivindicatiu, o que a mi em vinculi molt intensament d’alguna manera. No m’agrada fer teatre per fer…. faig teatre amb la voluntat de canviar el món per això vaig escollir també La Gàbia de les Boges que, encara que sigui un vodevil, és un cant a la  tolerància i a la llibertat i vaig dirigir Bent, una crítica terrible a l’homofobia i a la intolerància…
 
I en aquest cas, quin és el transfons de Mare Coratge?
Mare Coratge és un clam a la pau, un crit en contra de qualsevol guerra i un homenatge a totes les dones que tiren del carro des de que el món és món. Cada  vegada que hi ha hagut una desfeta, una guerra… les que han tirat endavant de les famílies i els països han estat les dones mentre els homes es mataven entre ells, ho han fet sempre i la Mare Coratge és el paradigma de la dona que tira del carro. De fet tira literalment del carro durant tota l’obra.
 
Com es tira endavant una obra tan èpica com aquesta?
Doncs, principalment, gràcies a un equip espectacular. En el projecte treballa gent de les 5 companyies de teatre estable amb les que compta Vilassar de Dalt, actors de totes i cadascuna d’elles estan al projecte. A aquesta amalgama de gent del municipi, i atrets pel projecte, s’afegeix un equip de professionals del món teatral, d’una manera pràcticament desinteressada i als que, des de Cop de Teatre, se’ls hi proporciona les millors eines perquè treballin de gust. El resultat és un treball extraordinari a tots els nivells que comportarà una posada en escena espectacular, enorme, preciosa i molt gran en tots els seus aspectes.
 
I darrera de Cop de Teatre trobem….
Doncs em faré pesat però no em vull deixar ningú, tot i que segur que m’oblido d’algú important, demano disculpes per avançat… Entre els que estan posant a disposició del projecte tot el seu talent destaquen, l’Emma Escolano, primera actriu, professional del figurinisme i de la direcció, que torna als escenaris després de 25 anys de no trepitjar-los com actriu; en Carles Fígols, de la Fura dels Baus, actor i ajudant de direcció; la Vanessa Dinger, també actriu; l’Aleix Vives, el compositor que ha fet els arranjaments i la composició de tota la banda sonora; la Glòria Peruga, a càrrec de les caracteritzacions; l’Anna Pey a producció i regidoria i en Joan Bailón, construcció de decorats, disseny so i encarregat de tot el maquinisme; tres artistes de la zona, David Abrodos, Mario Torino i Pau Marfa, que s’han encarregat de l’art de l’obra; un dels millors figurinistes del país, Antonio Belart, encarregat de firmar el vestuari i, finalment, i fonamental, Jack el Dissenyador, responsable de tota la campanya gràfica, publicitària, de l’escenografia i de les projeccions que aniran al fons de l’escenari, creant tot un món visual, estètic molt potent. A tots ells cal afegir la col·laboració de l’Alex Casanovas, com a coach d’actors, i d’en Carles Gramaje com assessor de la posada en escena dels números musicals
 
Què trobarà l’espectador que segui a una butaca de la platea de La Massa?
Cada espectador tindrà la seva pròpia vivència, evidentment. Nosaltres, per la nostra part, prometem un espectacle totalment ple de contingut, de teatre intens, gran teatre amb majúscules, teatre èpic. 90 persones treballant; 30 actors, 30 cantants i 30 persones a la part tècnica donen per oferir a l’espectador teatre en estat pur.
 

Sorteig d'una entrada doble per l'actuació de dissabte 29 de novembre al vespre

 
Fotografia a una mare amb els seus fills (siguis tu, algú de la teva família o persones anònimes) i penja-la a Instagram amb l'etiqueta #MareCoratgePX. Per poder participar s'ha de ser seguidor de la nostra pàgina Pànxing a Instagram (@panxing_px). Màxim: 5 fotos per persona. Entre tots els participants sortejarem 1 entrada doble per la representació de dissabte 29 de novembre al vespre. 
El resultat del guanyador/a la donarem dimecres 26 de novembre al matí via Facebook, twitter i Instagram. 
 
Molta sort!! 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.