https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

Pensant en el Nadal

Maresme
db276de677904b825c4240fd860e7b63.jpg
Quan, a mitjans de novembre, per molta calor que faci, els treballadors municipals comencen a penjar els llums i la decoració de Nadal que engalanarà places i carrers durant les festes, la majoria dels ciutadans pensem “on van tan d’hora?”. Però la feina per tenir-ho tot a punt és molta i les tasques a fer per gaudir d’un Nadal perfecte s’acumulen irremeiablement mentre els temps se’ns tira a sobre.

A molts pobles i ciutats el segon senyal que el Nadal arriba són les fires nadalenques. Fires on podrem trobar des de productes típics de Nadal, decoració per la llar, figuretes de pessebre, segur que el més mirat i admirat serà el caganer, fins a productes típics de cada comarca, artesania per regalar, exquisideses gastronòmiques Fires on passejar i començar a triar les que poden ser les primeres compres nadalenques.
 
Una altra de les tasques a tenir en compte són els regals. Regals personals, regals d’empresa, regals de compromís… A la tradició de les cistelles de tota la vida, a les que molts continuen sent fidels, caracteritzades per productes típics com els torrons i els dolços de Nadal, el cava i el vi i alguna conserva i llauna, a més d’algun assortit d’embotits, ja fa anys que s’ha sumat una oferta ingent de lots. Des de caixes de vins excel·lents, o altres begudes, darrerament triomfen seleccions de ginebres d’altra gamma; a petites cistelles de productes delicatessen; assortits d’embotits amb DO diferents; torrons selectes i originals, o fins i tot, deixant de banda la gastronomia, petits lots de productes de la més diversa mena. Sabons, productes d’aromateràpia, estris de despatx, perfums… són alguns dels lots originals amb que sorprendre al destinatari. Oferta  a la que caldrà sumar tota una nova tendència de vals regal d’allò més divers i que abracen pràcticament tot el que puguem imaginar des de peces de roba a tractaments de bellesa o salut, nits d’hotel o experiències vàries.
 
 
Però les preparacions no acaben aquí, encara ens quedarà molt per fer. Un cop comprats els darrers detalls per decorar la casa, ens haurem d’aplicar allò tan tradicional de “per Nadal qui res no estrena, res no val”. Sí serà l’hora de triar cadascuna de les peces de roba que ens posarem per cada un dels dies importants de les festes i comprar el que ens calgui i, potser, encara que siguin només unes mitges, un collaret o un fulard, combinar-ho amb peces que ja tenim a l’armari per lluir d’allò més bé.
 
I el darrer pas, abans de veure’ns ja immersos de ple en la voràgine de les festes serà fer llista de la compra del que voldrem cuinar. Caldrà triar bé cadascun dels ingredients que sortiran a les nostres taules sense oblidar-ne cap. Com recomanen els experts en consum intentar preveure per comprar tot allò que es pugui mantenir o congelar, abans que la proximitat de les celebracions disparin els preus.  
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.