https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

Recomanacions de llibres per aquest Sant Jordi

Maresme
9b8df434401ba35802c461454aafdac6.jpg
Des del Pànxing no gosem recomanar el color de la rosa a regalar, encara que personalment preferim el vermell passió. Però pel que fa a llibres, enguany ens atrevim a fer-vos unes recomanacions que han estat molt del nostre gust gràcies a l’ajut de Joan Ramon Herrador de la Biblioteca Municipal de Cabrils. 

Qui no ha viscut un Sant Jordi a Catalunya mai sabrà què és viure un dia ordinari com si es tractés d’un festiu, ple de cultura i passió. La Diada de Sant Jordi és, segurament, la festa més viscuda pels catalans, tot i que mai ha estat una festa oficial al calendari. Una diada on els grans protagonistes són els llibres i les roses. Sense marge d’error, podem afirmar que Sant Jordi és pel catalans la festa de l’amor i l’amistat i el bescanvi de llibres i roses durant la jornada n’és la mostra.
 
Des del Pànxing no gosem recomanar el color de la rosa a regalar, encara que personalment preferim el vermell passió. Pel que fa a llibres, enguany ens atrevim a fer-vos unes recomanacions que han estat molt del nostre gust gràcies a l’ajut de Joan Ramon Herrador de la Biblioteca Municipal de Cabrils. I no perdeu mai de vista allò que va escriure el poeta Angel Gonzàlez:
 
“Al lector de cop i volta se li ompliren de llàgrimes els ulls i una veu dolça li digué a l’oïda: – Per què plores, si tot en aquest llibre és mentida? I ell respongué: – Ho sé, però tot el que sento és veritat”.
 
Gaudiu de la lectura i feu Pànxing!!

 

Novel·la internacional… 

Manual para mujeres de la limpieza. 
Lucia Berlin.
Ed. Alfaguara.
Recull de contes dolorosos, bonics i plens d’humor negre. Les històries de Lucia Berlin són elèctriques i la ment del lector, seduïda i fascinada, rep la descàrrega. Part de la guspira de la prosa de Lucia està en el seu ritme: a estones fluid i tranquil, equilibrat, espontani i fàcil; i a estones entretallat, telegràfic, ràpid. 
 

Consumidos. 
David Cronenberg.
Ed. Alfaguara.
Primera novel•la del cineasta David Cronenberg, en la cual dos periodistes poc escrupolosos, Naomi y Nathan, s’endinsen en una tèrbola aventura que reuneix molts ingredients de les pel•lícules que van convertir a l’autor en un dels directors de culte de finals del segle XX.
 

Avenida de los misterios. 
John Irving.
Tusquets Editores.
Juan Diego, un escriptor d’origen mexicà que viu a Iowa, accepta una invitació per viatjar a Filipines. En el decurs del viatge, els seus somnis i records, el retrocedeixen a la seva infància: quan havia estat un dels «nens de la brossa», crescut en un abocador d’Oaxaca. Fill d’una prostituta, sobreviu gràcies a la protecció d’un dels “capos” de l’abocador, fins que, quan tenia 14 anys, va patir un accident que canvia el seu destí.
 

Novel·la catalana…

Tot ho faig perquè tinc molta por.
Empar Moliner.
Editorial Proa.
Només algú amb l’instint narratiu, l’agilitat i l’humor d’Empar Moliner podia haver escrit un llibre com aquest, una joia literària que commou i diverteix el lector del principi al final. Les dificultats d’afrontar l’absurd, de viure sense por i d’estimar sense fer mal són tractades amb tanta lucidesa com sarcasme. 

 

Res no és perfecte a Hawai.
Màrius Serra.
Editorial Proa.
A l’illa de Hawaii se celebra un congrés sobre el capità Cook, el mític descobridor de l’arxipèlag, i la inauguració d’un complex turístic, però un accident saboteja la festivitat a l’illa. El jove periodista hawaià Tom Rodley cobreix i investiga el succés, juntament amb Jane Auden, una antiga companya d’estudis atractiva i de temperament audaç.

 

L’aniversari.
Imma Monsó.
Editorial Columna.
Una parella entrada en els 40 anys xerra mentre circula dins d’un cotxe, tot pujant una carretera de muntanya. Només ell sap on es dirigeixen, ja que el “regal” sorpresa que li vol oferir l’ha estat treballant i preparant durant molt de temps, en un intent desesperat per sorprendre-la. Tot i que estan ben avinguts, ella no sembla gaire enamorada.
 

Novel.la en castellà…

Cinco esquinas.
Mario Vargas Llosa.
Editorial Alfaguara.
La idea d’aquesta novel•la comença amb una imatge de dues senyores amigues que de sobte una nit, d’una manera impensada per a totes dues, viuen una situació eròtica. Després es converteix en una història policial, quasi un thriller, i el thriller s’acaba transformant en una mena de mural de la societat peruana en els darrers mesos de la dictadura de Fujimori i Montesinos. 
 

 

Reyes de Alejandría.
José Carlos Llop.
Editorial Alfaguara.
En un hotel de París, un home recorda la seva joventut, en un hipnòtic relat que parla d’una època que va ser i de la que ja quasi no queden rastres. Escenaris?: Palma -la ciutat mediterrània- i Barcelona -la ciutat mestissa, que ho va ser- a mitjans dels anys setanta, quan el vell ordre s’ensorrava i el nou encara no existia.
 

 

Història de un canalla.
Julia Navarro.
Plaza i Janés.
Thomas Spencer sap com aconseguir tot allò que desitja. Una salut delicada és el preu que ha pagat pel seu estil de vida, però no té recances. Però, des del seu darrer episodi cardíac, una sensació estranya el domina i a la soledat del seu luxós apartament de Brooklyn, les nits es succeeixen…

 

Novel.la negra…

Rosy & John.
Pierre Lemaitre.
Editorial Alfaguara.
Jean Garnier és un jove solitari que ho ha perdut tot: el seu treball, amb la misteriosa mort del seu cap; la seva promesa, en un estrany accident, i Rosie, la seva mare i el seu principal suport a la vida, que ha estat empresonada. Per alliberar el seu dolor, planeja fer explotar set obusos, un per dia, en diferents punts de la geografia francesa.

 

Las aguas de la eterna juventud.
Donna Leon.
Seix Barral.
El comissari Brunetti investiga l’estrany cas de Manuela, una jove que, quan tenia 15, va estar a punt de morir ofegada. La seva àvia, la comtessa Demetriana Lando-Continui, desconfia de la versió policial, que defensa que la jove es va llençar a les aigües de Venècia. El punt de partida per a la investigació de Brunetti és Pietro Cavanis, l’únic testimoni, un borratxo desmemoriat. 

 

Policía.
Jo Nesbo.
Random House.
Un assassí patrulla els carrers d’Oslo. Estan morint agents de policia. Els maten en els mateixos llocs on s’havien comès crims que ells mateixos no van poder resoldre. Són execucions extremadament precises. L’alarma mediàtica comença a fregar la histèria.

 

I veïns de la comarca…

Els peus de Jang Song-Thaek. 
Pep Mayolas.
Editorial Alpina.
El descobriment d’unes velles pel•lícules d’escalada promet reescriure l’aventura dels primers conqueridors del Cavall Bernat. En aquesta novel•la es juga amb els mites i les llegendes per revalorar el seu caràcter oníric, però també la seva funció de resposta davant dels grans interrogants.
 

 
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.