https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

Revela’t 2019, un festival de referència

Maresme
f8502e9d6ff6bc8314ebcb02fc55c4d4.jpg

Un any més, ara ja amb un bon nombre d’edicions a les seves espatlles, arriba a Vilassar de Dalt (i a Barcelona també) el Festival Revela’t, un festival de referència mundial en l’univers de la fotografia analògica. Un festival nascut al Maresme i que de la mà dels seus creadors, el Pep Mínguez i la Glòria Peruga, s’ha donat a conèixer a, quasi, tots els racons del món. 

Amb la inauguració del Festival Revela’t 2019 a tocar, ens trobem un any més amb els pares del festival, la Glòria Peruga i el Pep Mínguez, i com cada any és un plaer sentir de boca seva les novetats i les sorpreses que ens depara el festival. El Pep i la Glòria són tot entusiasme, passió, dedicació, sense por a fer front a nous reptes perseguint sempre aconseguir un esdeveniment que pervisqui a la memòria de la gent.
 
Enguany el leitmotiv del Revela’t és Klaatu Barada Nikto, una frase extreta d’una pel·lícula dels anys 50 del segle passat, Ultimátum a la tierra, on un extraterrestre amenaçava d’aniquilar el planeta si els humans no es deixaven de destruir entre ells. Klaatu Barada Nikto són les mítiques paraules que, pronunciades in extremis, salven la humanitat i amb ella la Terra. En Pep explica “sota aquest lema, a la Sala de Can Garbat, hem buscat que les exposicions mostrin la part negativa i la positiva de la nostra existència a la terra, amb un seguit d’autors que reflecteixen la complexa i intensa relació de l’ésser humà amb el planeta”. 
 
Enguany el Revela’t s’inaugura el 7 de juny amb la projecció, a La Massa, de la pel·lícula d’Alberto García-Alix, De donde no se vuelve. La Glòria, que defineix a García-Alix com un dels màxims referents europeus de la fotografia contemporània, aclareix “el film documental permet conèixer de prop la vida i l’obra de l’autor, amb qui es podrà conversar en una xerrada oberta al finalitzar la projecció, que serà, només,  la tercera vegada que es vegi, ja que només s’ha projectat un parell de cops abans”.
 
 
Aquesta edició del Revela’t, del 7 al 16 de juny a Vilassar de Dalt, per primera vegada no tancarà cap dia entre setmana, així es podrà gaudir de les seves exposicions cada dia d’11a 14 h i de 17 a 20 h. I per aquells que tinguin ganes de més, des del 16 de maig es pot començar a gaudir ja de les 13 exposicions a 13 galeries de Barcelona que tindran el seu colofó el 15 de juny quan “omplirem l’antiga Fàbrica Damm amb activitats entorn del món de la fotografia, xerrades, conferències, shootings amb analògica, demostracions de tècniques, collages infantils, activitats familiars…” un somriure lluminós omple el rostre de la Glòria quan parla de les activitats d’aquesta diada.
 
Enmig de la conversa, finalment en Pep explica les que seran les 3 estrelles del Revela’t 2019, “estem entusiasmats, per una banda, amb l’exposició 50 fotografies con historia. Acción Cultural Española ens ha demanat que la muntem, abans només s’ha vist dos cops, és una col·lecció de 50 fotografies que explica 80 anys de la història de la fotografia, i estarà exposada des de juny a setembre al Passeig Colom de Barcelona en gran format i entre les quals es troben fotografies de 17 premis nacionals de fotografia”. Quan parlen el Pep i la Glòria es trepitgen perquè els pot l’entusiasme, però aquest cop en Pep ho té clar i s’avança “hem aconseguit poder exposar dos autors de la mítica agència Màgnum, comptarem amb la presència de Syracuse, 1981 de Bruce Gilden i Aftermath de David Burnett”.
 
Una de les accions que segur donaran més que parlar és l’exposició de Les dones colonitzades, la Glòria explica “ens ha costat molt tancar-la perquè és una exposició amb la que embolicarem l’església de Vilassar de Dalt de fotografies i hem hagut de negociar-ho molt acuradament. A més és una exposició que forma part d’un projecte social i que té una complicació tècnica de muntatge important”.
 
Finalment el Festival Revela’t tancarà el 16 de juny al Casal Popular amb la projecció d’un documental de Jacint Fornols i Marc Giner Revela’t. La mirada rebel, que ensenya el festival des de dins. Què és? Qui el fa? Què és la residència artística i qui són els artistes que el visiten…
 
En definitiva, una nova edició per gaudir del meravellós món de la fotografia analògica i com diu la Glòria posant la cirereta “una manera de fer cultura. Cal invertir en cultura perquè és l’eix fonamental sobre el qual hauria de girar totes les activitats. Si no invertim en cultura, no sabem cap a on ens dirigim”.

 
Si voleu consultar el programa del Revela't, cliqueu aquí.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.