https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Cultura – Maresme

Sant Valentí

Maresme
19b964e9a90a99cb5d565f422cac5a42.jpg
Per alguns la gran festa de l’amor, per d’altres una celebració cursi i empallegosa copiada de l’altre costat de l’Atlàntic, per molts una excusa comercial… Però, indistintament, de quin sigui el punt de vista sobre aquesta celebració, segurament uns i altres acabaran celebrant d’alguna manera Sant Valentí, la diada dels enamorats del 14 de febrer. 

Encara que Sant Valentí no sigui una celebració molt arrelada a Catalunya, on la majoria ens decantem per celebrar l’amor el dia de Sant Jordi, sempre és una oportunitat per recordar a aquells que estimem que els sentiments perduren. Una flor, un llibre, una petita joia o un bon sopar a la llum de les espelmes poden ser suficient per seguir seduint a aquells que estimem.
 
El Dia de Sant Valentí, també conegut popularment com Dia dels Enamorats, s’ha estès, pràcticament, a tots els racons del món i a cada indret han arrelat tradicions diferents segons el tarannà del país. Així, a Xina la tradició és enviar roses, que tenen diferents significat depenent del nombre de roses del ram; a Japó són les dones les que regalen presents de xocolata als seus amants; a Dinamarca els homes envien missatges romàntics a les seves estimades i a Nova York moltes parells preguen per ser de les poques afortunades que es podran casar a l’Empire State.
 
En definitiva, i tot plegat, un munt d’excuses o explicacions i mites, per tenir una excusa per demostrar els sentiments amorosos, nous o antics, cap aquella persona estimada.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.