https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Cultura – Maresme

Saps com fem el Pànxing Maresme? Descobreix-ho!

Maresme
d054faa07a98715a7d1de7165210509b.jpg
Resulta que el Pànxing Maresme, la joveneta de les criatures Pànxing, arriba a la seva edició número 100 i… és clar, s’ha de celebrar. Hem decidit que una bona idea és explicar als nostres lectors com es fa aquesta revista, com arriba a ser el producte que teniu entre les vostres mans… I resulta que m’ha tocat escriure-ho.

Us heu plantejat mai la responsabilitat del que seria escriure, per publicar, sobre la vostra empresa i sobre els vostres companys? I si me’n deixo algun…? (Procurarem que no) i si m’oblido d’algun procés…? I si…? Bé, potser no cal pensar tant i començar a descobrir els secrets més ben guardats del Pànxing Maresme, aquells que permeten que siguem una revista gratuïta (sí, gràcies als nostres clients) amb uns continguts i unes fotografies que engresquen els nostres lectors i amb unes agendes de la comarca que són d’allò més útils per a molts.
 
L’equip de Pànxing és ampli, divers i una bona part està repartit per Catalunya. Des de la nostra seu de Vilassar editem 5 revistes diferents entre quinzenals, mensuals, trimestrals i semestrals a Cerdanya, Berguedà, Bages, Solsonès, Pirineus, Barcelona i Maresme. I per si fos poc, fem multitud de treballs de disseny i impremta que centralitzem a les oficines del Maresme.
 
Entre tot aquest gran equip de persones, que ens coordinem i elaborem cadascuna de les revistes i treballs, hi som els del Pànxing Maresme, un equip de gent es caracteritza pel “bon rotllo” que tenim. No us negaré que tenim moments de tensió i corre-cuites però prevalen per sobre de tot els somriures i la companyonia.
 
Una edició del Pànxing Maresme comença amb l’anomenada “reunió de continguts”, una reunió constituïda pel nucli dur de la gent de guerrilles, fonamentalment la coordinadora del Maresme, la Cristina Vico; les nostres comercials, la Montse Calopa, la Caro Font, la Mariona Reverter i la Gemma Villanueva; la Georgina Fonts, social media del grup de revistes; jo mateixa, la Maite Viñals, cap de redacció, i, quan la feina li permet, la directora de la revista, la Gemma Pàmies.
 
Aquestes reunions solen ser llargues i mantenim animades discussions, discussions on es decideix cada un dels temes, dels reportatges i de les entrevistes que formaran el cos de la revista. Els temes sempre van lligats a l’agenda lúdica i cultural dels municipis (fires, festes majors…), a dates assenyalades (Nadal, Carnestoltes, Castanyada…), a un interès informatiu (sobretot les entrevistes) o a temes de promoció turística, gastronòmica o cultural (els nostres objectius editorials).
 
 
Com aquell qui diu, tot just acabada la reunió, l’equip surt corrents a fer feina, coordinar els temaris, les entrevistes, les fotografies que cal que ens faci el Gonzalo Sanguinetti, les visites als nostres clients i els canvis, sí, els canvis, que són constants i que ens fan estar alerta i ser imaginatius.
 
En aquest moment es posa en marxa tot l’engranatge quinzenal del Pànxing Maresme. Simultàniament a la feina d’aquest equip, la Mon Villalonga està pendent en tot moment de les trucades que arriben a la redacció i comença a fer el recull d’agendes que van arribant dels diferents pobles del Maresme per deixar-les preparades per a l’equip de disseny.
 
Especial atenció mereix tota aquella gent que ens ajuda, desinteressadament, a elaborar els complexos reportatges de la secció d’Indrets per a redescobrir pobles de la comarca d’una manera apassionant. Quan s’acaben d’elaborar els temes, pròpiament periodístics, i ja estan corregits tots els escrits dels nostres col·laboradors externs -que en són molts-, tota aquesta feina redaccional, les fotografies, els materials per a la promoció de les empreses i la feina del misteriós Doctor Planetoff passen a mans dels dissenyadors. L’altre gran equip del Pànxing, amb el Jordi Pàmies al capdavant, el formen l’Elena Filbà, la Mercè Marsal,  el Xavi Escandell i el Rafa Gutiérrez encarregats de donar cara i ulls, amb un disseny atractiu, fresc i modern, a tots els continguts que conformen una edició de la revista.
 
 
 
Acabat el disseny i maquetada tota la revista, les comercials i l’equip de redacció i correcció, format per la Marta París i l’Ester Izquierdo, donen la darrera ullada a la recerca de possibles errades, oblits o faltes i, finalment, la revista és enviada a impremta.
 
Tres dies després, ens arriba un camió enorme amb ni més ni menys que 23.000 revistes!! I és clar, poc sentit tindria fer tanta feina per a tenir una bonica i pràctica revista si no la féssim arribar a tot arreu en el menor temps possible i en les millors condicions. És en aquest moment quan el nostre equip de distribució surt, repartit en diferents grups organitzats, amb els farcells de revistes carregats i recorrent tots els pobles del Maresme fins a distribuir tots els exemplars per tots els racons de la comarca!!!
 
 
I ara que ja coneixeu tots els secrets per a arribar a tenir aquesta revista entre les mans, només us queda… gaudir-la. Bon Pànxing!!!
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.