https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

Setmana Santa amb nens

Maresme
3a1e4051c6dc0354aa01044731f9b4b5.jpg
Amb l’arribada de la Setmana Santa, sempre fluctuant entre les darreries de març i mitjans del mes d’abril, es presenten alternatives d’allò més diverses perquè cadascú la gaudeixi al seu gust, des de la introspecció més religiosa, carregada de fe cristiana, a la vessant més lúdica i vacacional. Un període festiu escolar que, si abans era un problema fer-lo coincidir amb les vacances de molts pares, actualment cada cop hi ha més opcions de coincidir… o no.

Per a aquells que puguin gaudir de tota la setmana de vacances, fent-les coincidir amb les escolars, sempre podran optar entre dues opcions. Es pot aprofitar per fer una escapada, més propera o més llunyana, i programar un viatge adient perquè els nens descobreixin entorns diferents dels seus habituals. Aquí es poden contemplar des de viatges a destins exòtics, a sortides a cases de turisme rural, càmpings… qualsevol excusa serà bona per fer una descoberta de nous territoris. O bé, es pot preparar un seguit d’activitats a fer amb les criatures durant aquests 10 dies de vacances.
 
Les possibilitats que s’obren per ocupar els dies de festa amb els nens són moltes i variades. Entre les moltes opcions, caldrà triar tenint en consideració els dies de vacances dels que es disposa, l’edat de les criatures, la disponibilitat d’hores, el poder adquisitiu, etc.
 
Excursions: és relativament fàcil preparar sortides d’un dia a la platja, a la muntanya… per a mantenir contacte amb la natura, a granges on es poden veure animals i, fins i tot, donar-los menjar, i on es poden fer tallers d’elaboració de formatges, de melmelades, de pa… 
 
 
Activitats culturals: les vacances de Setmana Santa també poden ser una bona oportunitat per fer vistes a museus o centres culturals i fer entendre als nens que els museus no tenen per què ser centres avorrits que no els interessen. Al llarg del territori existeixen una gran quantitat de museus adients perquè els nens se sentin interessats de temàtiques esportives, de xocolata, de joguines… en definitiva, una manera d’introduir als més petits en el món museístic.
 
Anar a comprar la mona: la majoria de pastisseries del país lluiran durant aquests dies de festa, a l’espera de l’arribada de Dilluns de Pasqua, espectaculars aparadors amb veritables obres d’art de xocolata, fer una passejada i anar a veure amb els nens diverses pastisseries perquè puguin triar i decidir quina mona demanaran als padrins pot ser una bona opció per ocupar una tarda o un matí de les vacances.
 
Fer ous de Pasqua: una manera original de passar una tarda amb les criatures és fer un taller d’ous de Pasqua. Decorar ous pintant-los els tindrà entretinguts força estona i després es poden fer bonics cistells per a decorar la casa.
 
 
Cuinar tota la família: la Setmana Santa té prou receptes “pròpies”, sobretot dolces, per fer entrar a tota la família a la cuina i compartir fogons i cassoles, tot creant mones de Pasqua, bunyols de vent, torradetes de Santa Teresa…   
 
I si no tenim vacances?
No tots els adults tindran la sort de gaudir de vacances coincidint amb les festes escolars i, com sempre que arriba un període vacacional escolar, els pares comencen a plantejar-se que faran amb les criatures.
 
Afortunadament aquestes són les vacances més curtes, i cal afegir que més de la meitat són dies festius per a tothom. Però, tot i això, hi ha quatre dies laborals amb criatures a casa que, sobretot si són d’edats molt petites, necessitaran o bé d’algú que tingui cura d’ells o bé d’una alternativa.
 
Una  gran majoria optarà per apuntar els infants a un casal de Setmana Santa. Aquests no solen ser excessivament cars, i asseguren que les criatures estaran ben ateses, seguiran relacionant-se amb nens, molts cops els mateixos companys d’escola o altres de nous, i a més tindran la possibilitat de realitzar, provar i/o descobrir activitats que durant els dies d’escola no solen fer.
 
Entre l’oferta de casals en podrem trobar de tota mena: a les escoles; a campus esportius i de tecnificació dels esports més diversos; artístics enfocats a tècniques pictòriques, de música, de teatre o tallers de manualitats; d’idiomes i d’activitats diverses en diferents idiomes, etc. I, pels més grans, també existeixen tallers interessants, de poques hores de durada i més específics, dedicats a la cuina, al gospel, als grafitis o les acrobàcies, entre molts altres.
 
Enllaços relacionats:
 
Casal Setmana Santa La Genera (Cabrera de Mar)
Del 26 al 29 de març
Tennis, manualitats, activitats temàtiques i gimcana final de festa
Tel. 937 50 67 93
administracions@lagenera.com
 
Classes particulars Jordi Barros (Vilassar de Mar)
Repàs tot l'any al Maresme i al Barcelonès
Tel. 93 750 13 25
 
Setmana Santa al Club Esportiu La Llobera (Cabrils)
Tel. 937 530 504
 
Campus Setmana Santa CN El Balís (Llavaneres)
Del 26 al 29 de març
De 4 a 17 anys. 
Tel. 93 792 99 00
 
Easter Camp a 7 Ciències (Vilassar de Dalt)
Arts and crafts, zumba kids, easter cupcakes, learn and play, easter games…
Tel. 629 934 217
 
Tallers de Setmana Santa a Latelier de Carlota (Premià de Mar)
4 dies. Tallers de manualitats, tallers familiars, cursos de restauració i pintura sobre mobles…
Tel. 669 107 752
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.