https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Cultura – Maresme

Torna el festival de la cultura iberoromana Reviu Ilturo

Maresme
festival
Cabrera de Mar recupera el Festival de la cultura ibera i romana.

Cabrera de Mar és un municipi amb una llarga trajectòria històrica, que es remunta tan enrere com la prehistòria i arriba fins l’actualitat. El festival cultural Reviu Ilturo cerca aprofundir en un dels moments més destacats de la història del municipi: l’època ibera i romana.

Recreacions històriques, tallers, visites guiades teatralitzades, monòlegs històrics a espais singulars i conferències sobre el món antic acompanyaran als visitants en un viatge al passat únic.

Com en la darrera edició del festival cultural, el primer cap de setmana (2 i 3 d’octubre) està dedicat al passat iber d’Ilturo i el segon cap de setmana (10 i 11 d’octubre) ens remuntarem al passat romà.

El primer cap de setmana es viuran recreacions elaborades sobre com es vivia en un poblat iber, les diferències socials que hi havia, com era el món militar i molt més. I el segon cap de setmana ocupen els carrers de Cabrera els oficis romans i els jocs gladiatoris. A través de diferents activitats i mostres, les persones assistents podran descobrir com es curaven els gladiadors, com es vestien els ciutadans i ciutadanes d’Ilturo o tastar un aperitiu romà, entre altres.

La temàtica d’enguany: medicina i pandèmies a l’antiguitat

Al llarg dels dos caps de setmana es podrà aprendre i experimentar en primera persona com era la vida a l’antiga Ilturo, què feien les persones que hi vivien, com es divertien, quins problemes enfrontaven…

Enguany es vol aprofundir especialment en el coneixement de la salut i la malaltia dels nostres avantpassats, essent la temàtica principal d’aquest 2021: “La medicina i les pandèmies a l’antiguitat”.

Les activitats d’aquest any ens apropen a la història de les plagues, malalties i pandèmies que es van haver d’afrontar els nostres avantpassats, les conseqüències, i també els avenços mèdics i les mesures higièniques que les van seguir per combatre-les.

Aquest octubre, tothom està convidat a venir al Reviu Ilturo per conèixer de prop la història i el potencial de la gran riquesa arqueològica de Cabrera de Mar.

Objectius del festival

Reviu Ilturo és un festival cultural iberoromà que es marca com a objectiu la valorització i la divulgació del patrimoni iberi romà, i en particular el de l’antiga ciutat d’Ilturo (actual Cabrera de Mar).

Per tal de remacar el valor del patrimoni arqueològic del municipi, el festival inclou visites guiades durant els dos caps de setmana a jaciments del territori: al poblat Iber de Burriac i els jaciments de Modollel, Ca l’Arnau i Can Benet.

La programació del festival està pensada per apropar el passat històric de Cabrera de Mar a tota la població. Per aconseguir-ho, es proposen activitats per a totes les edats, des de tallers infantils molt manuals fins a conferències d’interès arqueològic.

La recreació històrica resulta essencial per a poder imaginar com era la vida a Ilturo. Les visites guiades teatralitzades i les recreacions històriques volen ser un suport únic i entretingut per aprendre sobre el passat iberoromà. Alhora, amb els tallers ibers i romans no hi faltarà la diversió per als més petits i petites de la família.

Reviu Ilturo vol ser també un espai per a l’aprenentatge més profund de conceptes de l’antiguitat. Així, durant el festival es podrà assistir també a dues conferències presentades per experts en arqueologia i història antiga, entorn la temàtica de les malalties a l’antiguitat.

El Festival és per a tots els públics i té l’objectiu de que cada persona pugui conèixer de primera mà la història d’Ilturo de la manera que més li agradi.

Font: Gaudeix Cabrera

Si t’ha agradat llegir la notícia Torna el festival de la cultura iberoromana Reviu Ilturo, també et pot interessar llegir Arriba el Festival de Música Clàssica de Cabrera de Mar.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.