https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

Un Sant Valentí per seduir

Maresme
8fec76403cdb80bae15cf6ab854e1d50.jpg
Sant Valentí… 14 de febrer… cors… amor i sucre en excés!! La gran festa de l’amor per uns, un gran malson per altres, una jornada plena de sucre, i un pèl cursi, importada des de l’altre costat de l’Atlàntic via directa a través de Hollywood i que, com tantes coses arribades dels Estats Units, marca tendència.

Malgrat a Catalunya molts defensen que la veritable festa de l’amor és Sant Jordi i Sant Valentí, només una celebració comercial, en realitat hi ha antecedents històrics provinents de l’antiga Roma. La celebració de l’amor el dia de Sant Valentí, deixant de banda la seva explotació comercial, té una justificació històrica. La llegenda explica que Valentí fou un metge romà que es va fer sacerdot i que casava els soldats, però en aquells moments el matrimoni, considerat incompatible amb l’ofici de les armes, estava prohibit. Aquest fet va provocar que l’emperador Claudi II ordenés l’execució del sacerdot. D’altres ho relacionen amb una narració que explica que Sant Valentí és el patró dels enamorats perquè la seva onomàstica coincideix amb el moment de l’any en què els ocells comencen a aparellar-se. 
 
Sigui aparellament d’ocells o casament de soldats, Sant Valentí acaba sempre sent una diada un tant especial, un bon dia tant pels adolescents que s’inicien en el joc de l’amor, com per recordar, amb un detall, a aquells que s’estimen des de fa temps que els sentiments perduren. Els enamorats es faran algun present: sovintegen els rams de flors, els bons àpats amb espelmes i, per què no, alguna que altra joia. I és que mai està de més que dediquem, en exclusiva, una mica de temps i d’atenció a aquest company o companya que amoroseix, mai millor dit, la nostra vida.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.