https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Maresme

Vilassar de Mar, primera parada de l’In-Edit On Tour

Maresme
25f14b9d41ace6e75176d9a81e4377af.jpg
L’In-Edit, el festival de documental musical barceloní per excel·lència, celebra el seu 15è aniversari viatjant més enllà de la capital catalana. La plaça del Círcol de Vilassar de Mar acollirà les projeccions gratuïtes i obertes al públic de Callas (divendres 29 de setembre) i Rumba 3 – De ida y vuelta (dissabte 30). Un DJ amenitzarà l’ambient per finalitzar la nit de la millor manera possible.

El festival In-Edit va néixer per unir el cinema i la música, un territori sense explorar fins aleshores i que ha estat un èxit de públic des de les primeres edicions (dels 1.300 espectadors del 2003 als 35.000 de l’any passat). L’èxit va ser tal que ben aviat es van començar a fer edicions en altres ciutats de tot el món (des de Buenos Aires o Sao Paulo fins a Berlín) i de la resta de l’Estat, on col·labora amb altres certàmens i es fan edicions a ciutats com Madrid. 
 
Enguany s’estrena l’In-Edit On Tour per dur el documental musical, un gènere cada cop més reconegut, a altres poblacions catalanes. Vilassar de Mar és la primera parada de la gira gràcies a un acord signat amb l’Ajuntament, i acollirà la projecció, gratuïta i oberta a tothom, de dos documentals representatius de la història del certamen.
 
El primer d’ells és Callas (Tony Palmer, 1987), que es podrà veure a la plaça del Círcol divendres 29 de setembre a les 22 h. L’endemà, a la mateixa hora i al mateix lloc, es podrà veure el segon: Rumba 3 – De ida y vuelta (Joan Capdevila i David Casademunt, 2015). Després de les projeccions, un DJ amenitzarà l’ambient per acabar de passar una gran vetllada musical.
 
Callas, que In-Edit va projectar per retre homenatge al seu director –d’impecable trajectòria dins del documental musical–, mostra la vida d’aquesta soprano grecoamericana que va viure com un personatge de les seves àries: transformacions (va passar de soprano obesa a una mena d’Audrey Hepburn operística), lluites internes, un gran carisma dalt de l’escenari, una mala relació amb la premsa… i una col·lecció d’homes que la van marcar, des de directors que la van cuidar a gigolós que li van prendre el pèl, passant pel magnat Aristotelis Onassis, amb qui va mantenir una tempestuosa relació fins que la va abandonar per Jacqueline Kennedy.
 
Rumba 3 – De ida y vuelta, guanyador del Premi al millor Documental Nacional en l’edició de 2015, és un panegíric al conjunt més exultant de la rumba catalana. Cintes de gasolinera, cantants brillants i ballarins pèssims, tendresa familiar, pobresa i molt ritme omplen la història de superació d’aquest trio barceloní que va sacsejar un país gris. Per a gent com Peret, Lolita, Estopa… i molts més, són els millors.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.