https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Entrevistes – Maresme

Aleix Coll, fundador i director de Canet Automoció

Maresme
0d1291e1fa606a9ef80357e3314358bb.jpg
“Si no el tenim, te'l trobem”.

Ens podries parlar una mica de la teva trajectòria professional?
Vaig començar per casualitat l’any 85 a la Fira de la Maduixa de Tordera, on vaig ajudar uns amics que tenien una concessió Opel. Allà ens vam adonar que, tot i no entendre gaire de cotxes, sí que tenia un dot comercial nat, tenia molta empatia amb la gent. A partir d’aquí, em van proposar de treballar amb ells. Vaig anar perfeccionant la meva tècnica i pujant esglaons en l’escala de comandament de les empreses. He treballat a un total de nou marques diferents al llarg d’aquests quasi 35 anys fins a assolir el meu màxim nivell: director comercial d’un gran grup d’empreses.
 
Com va sorgir la idea de crear Caner Automoció?
Durant aquests 35 anys no només m’he dedicat a l’automoció: també tinc una empresa aeronàutica, que ja treballa pel seu compte. Per això he treballat amb companyies nord-americanes i austríaques. Vaig arribar a la conclusió que l’empresa que aconseguís una meticulositat empresarial com l’alemanya o austríaca i una agressivitat comercial com l’americana es menjaria tot el sector. Doncs bé, després d’un any sabàtic, vaig voler fer el meu propi projecte a partir dels coneixements adquirits.
 
Què us distingeix d’altres botigues de cotxes de segona mà?
Si véns a la meva concessió, no veuràs una botiga de cotxes de segona mà: si trec les plaques de matrícula, semblarà una botiga de cotxes nous per la qualitat del material que compro. Són vehicles amb una antiguitat màxima de set anys i 80.000 km –amb algunes excepcions– i estan verificats per empreses de subhastes homologades a nivell europeu. Així i tot, un cop estan aquí, els faig tornar a verificar pels meus mecànics de confiança. A més, un cop el client ha comprat el cotxe, li faig una verificació mecànica gratuïta al cap de 5.000 km. A tot això, afegir que faig cotxes a la carta; no vol dir que puguem tenir un Audi per 5.000 €, tampoc podem somniar, però la filosofia és que, si no el tinc, el trobo, ja que tinc accés a un estoc d’uns 15.000 vehicles a nivell nacional i 50.000 a l’europeu. Pel que fa al tracte amb el client, al llarg d’aquests anys m’he adonat que el comprador de vehicle d’ocasió sempre ha estat tractat com un client de segona. És per això que jo el convido a seure i a prendre una beguda i, abans de mirar cotxes, vull saber què necessiten. Jo no venc, sinó que sóc assessor, i per això li vull dir què necessita realment i què li puc oferir, dedicant-li tot el temps que calgui.
 
Tens algun projecte de cara a la promoció de l’empresa?
Tinc un parell de projectes a curt termini. Per una banda, subhastar a nivell comarcal el primer vehicle que entri i que estigui en condicions de circular però no de vendre. Els beneficis d’aquesta subhasta aniran a una ONG. Per altra banda, l’any que ve, si tot va bé, hi haurà una aeronau de dues places on cada mes un dels meus clients podrà fer la volta per sobre de la Costa Brava.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.