https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Entrevistes – Maresme

Amadeu Clofent, regidor de Festes i Cultura de Sant Vicenç de Montalt

Maresme
d33dea7092c35dd6f090ccfcd7ae370d.jpg
Sense gaires dubtes qui millor, i més íntimament, coneix la Festa Major d’Estiu de Sant Vicenç de Montalt és el regidor de Cultura i Festes del municipi, Amadeu Clofent.

 Teniu una Festa Major el 22 de gener, per Sant Vicenç. D’on surt la d’Estiu? 
És una festa inventada fa uns 25 anys, més o menys; la meva sensació és que va néixer per simpatia. Sant Vicenç té poc comerç, poca indústria i la gent treballa fora, per la Festa Major d’Hivern, el 22 de gener, hi ha poc moviment i ens obliga a fer que duri tres o quatre caps de setmana perquè si programem entre setmana, no hi ha gent al poble, així actes com la Trobada de Gegants, l’Escudellada… es passen al cap de setmana. En canvi, la d’Estiu permet concentrar-la perquè sempre hi ha gent.
 
 Com s’aconsegueix que tantes entitats participin en l’organització? 
La partida de Festa Major és justeta i s’ha de comptar molt amb les entitats. Per exemple, cada any la Biblioteca organitza una bibliogimcana que acaba a la piscina; Montaltrek, l’entitat excursionista, organitza una caminada nocturna que acaba amb un bany nocturn… Afortunadament, tenim un teixit associatiu molt potent i hi ha entitats que sempre que les vas a buscar responen, n’hi ha de molt nombroses, com la els geganters, i d’altres, de més petitones, com les puntaires, però totes acaben fent activitats. El teixit associatiu funciona, i funciona molt bé. Un altre per exemple és l’Associació de Gent Gran, que no para de fer coses.
 
 I la part més vostra (de l’ajuntament)? 
Hi ha coses molt estables. Per exemple, el dia 15, el “dia” de la Festa Major, hi ha l’ofici, el vermut popular a plaça i una ballada de sardanes, i al vespre, a la platja, una cantada d’havaneres i els focs. També fa molts anys que fem un correfoc, tot i no tenir colla, ho organitza la Colla de Caldes i també acaba a la piscina.
 
 Quines novetats destaquen a la Festa Major d’enguany? 
És de rebut recordar que participem molt estretament amb la Regidoria de Joventut i, tant a la Festa Major d’Hivern com a la d’Estiu, hi ha la Festa Major Jove. Aquest any organitzen, el 12 d’agost, coincidint amb la inauguració del Parc dels Germans Gabrielistes, inflables, una festa Holi i, al vespre, tenen Hotel Cochambre, Miquel del Roig i un Dj. 
 
Precisament, aprofitant que el Parc s’ha recuperat, volem que sigui un espai de lleure però també li volem donar un caire biològic, un espai per gaudir de la natura i durant la Festa Major s’ha programat una sortida nocturna, la Bat Night, per ensenyar a la gent què són els ratpenats, quines funcions fan, si són bons o no…
Una altra de les novetats, des de la Regidoria de Joventut, serà una escape room i des de la Regidoria de Festes, un globus aerostàtic per fer una ullada des de l’aire de Sant Vicenç.
 
 De tots els actes… quin destacaries? 
El més participat és el dia 15, les havaneres amb Port Bo i els focs a la platja… A les havaneres, hi assisteixen més de 1.000 persones i servim 200 litres de rom cremat gratuït. També hi ha molta gent a la festa de l’aigua, on es munta un tobogan de 80 metres d’aigua i s’acaba amb la ruixada i festa d’escuma.
 
 Què diries a la gent de la comarca perquè us visiti en Festa Major? 
Jo els vendria que la nostra Festa Major no és ni millor ni pitjor que altres festes majors però sí que té moltes cosetes perquè intentem arribar al màxim públic possible, trobaran coses tradicionals més totes les innovacions que valdran molt la pena.
 
Podeu consultar el prgrama de Festa Major aquí
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.