https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, juny del 2024

Search
Close this search box.

12, juny del 2024

Entrevistes – Maresme

Andreu Francisco, alcalde d’Alella

Maresme
ef35c27b36b1ebd017b821eeba2f8f26.jpg
“Viure al poble és fonamental per la salut dels municipis”.

Alcalde d’Alella des de 2003, Francisco transmet una gran tranquil·litat, poder tornar a ser alcalde, aquest cop amb majoria, gràcies als vots de molts dels seus veïns ratifica que les coses s’han fet bé. Tornar a comptar amb la confiança de més del 48% dels votants alellencs produeix, no només bones sensacions, sinó moltes ganes de començar a treballar.

 
I ara? 
Ara a treballar. El primer projecte serà el nou espai cultural d’Alella, ubicat on hi havia el Casal d’Alella, seu d’una entitat durant molts anys centre de la vida cultural del poble. Es crearà una sala polivalent, amb un aforament d’unes 300 persones, més enllà de local social per l’entitat, per a dur a terme la programació artística, amb espai  per a l’escola de dansa, per a la pràctica i la promoció de la música. Es tracta d’una demanda molt antiga per a la vida cultural i associativa del municipi i ara s’ha d’acabar d’impulsar. Aquest és el repte que hauríem de ser capaços de realitzar per entrar en servei durant l’any 2017.
 
S’ha fet molt bona feina per situar a Alella en el mapa enoturístic. Què cal a partir d’ara?
La idea és continuar impulsant el territori de la DO i anar posant diferents elements per convertir tot l’entorn en un referent internacional. Fa 8 anys va arrencar la feina i en fa 5 de la fundació del Consorci, la idea és aprofitar els recursos naturals, la història, la identitat de la cultura del vi i posar tots aquests valors per convertir Alella en un referent del turisme de qualitat aprofitant la proximitat d’una de les millors metròpolis, Barcelona.
 
Alella ha recuperat el caliu de poble amb una dinamització important de joves, de gent gran, d’associacions…
Penso que és una de les feines ben fetes. S’ha aconseguit fer reviure el poble. L’acceleració de l’activitat, no sempre impulsada per l’ajuntament, ha fet que molta gent connecti amb la xarxa i passi a formar part d’aquest teixit social que fa poble. En això han influït molt les polítiques de joventut i adolescència, ara el Pla Local de Joventut s’ha de desdoblar perquè aparegui el Pla Local d’Adolescència, es tracta de creure-s’ho o no i això ajuda a fer un salt endavant i a mantenir connectada a la joventut al municipi. 
 
Per recordar…..
Doncs una cosa molt anecdòtica però que diu molt d’aquest poble, el projecte de Músics en Residència. Sortit de la iniciativa d’unes veïnes d’Allella, enguany farà la seva sisena edició. Coincidint amb el Festival d’Estiu arriben a Alella una dotzena de músics d’arreu que conviuen, fan diferents formacions de música de cambra, dos concerts, assajos oberts, activitats orientades a nens… Però és que paral·lelament va néixer l’Associació d’Amics de Músics en Residència, ara prop de 50 persones, que col·laboren, deixant les seves cases, buscant patrocinadors, portant gent amunt i avall. El millor és que molta d’aquesta gent no feien el poble i arrel d’això sorgeixen les connexions i ara viuen el poble.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.