https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Entrevistes – Maresme

Coneixes a… Anna Pimàs i Mª Teresa Brucet?

Maresme
836fe3143651a7ffc7f147ca367059ea.jpg
Can Quintí. Arenys de Mar. 

Tot i que en un principi no s’hi volia dedicar l’Anna parla del seu ofici amb una alegria que encomana. Aquesta dona, tercera generació de dones de la família al capdavant del negoci, representa la innovació. Riallera, extravertida i xerraire, explica amb entusiasme fins els secrets més amagats de les seves creacions. El contrapunt el posa la seva mare, la Mª Teresa, més continguda, durant anys al capdavant de la botiga, Mestra Artesana i la representant de la part més tradicional a la xarcuteria. Són les mestresses de la Xarcuteria Can Quintí, a Arenys de Mar des de 1946.
 
Tercera generació, sempre dones. Tenies clar seguir amb el negoci? 
Noooo, jo sóc dissenyadora de moda. De ben petita ja es veia que em dedicaria a alguna cosa creativa, sempre anava per darrera el taulell dibuixant. Vaig estudiar disseny però quan començo a treballar me n’adono que no em deixen expressar la meva creativitat, començo a ajudar a la botiga, i les responsabilitats de la vida t’obliguen a prendre decisions. Així que finalment vaig decidir quedar-m’hi fa 20 anys.
 
Però et devia agradar cuinar?
Gens. Ja cuinava ma mare. De fet a mi el que m’agrada és inventar, crear, innovar per això li dic xarcuteria d’autor (ens ensenya un cub que diu que són peus de porc farcits amb gamba en forma d’estrella gelatinosa)
 
Com viu aquestes coses tan innovadores la teva mare?
Força bé. De fet ella és l’encarregada de fer les cates, la seva experiència m’aporta allò que jo no veig. Li agrada la meva cuina però sense abandonar la cuina tradicional, lluitem per aconseguir combinar les dues.
 
Sou un establiment amb un carnet d’artesana, una Mestra Artesana i Confrare i la botiga rebrà el distintiu A d’Artesania Alimentària. Què representa a nivell de producció?
La xarcuteria té, els darrers anys, un bon creixement i qualitat, imatge i artesania va lligat. L’artesania alimentària augmenta amb productes de producció pròpia, amb treballs innovadors i tradicionals ja que una cosa no treu l’altra, sempre amb la garantia de qualitat i lligat d’alguna manera a la utilització de productes de temporada; una producció utilitzant metodologies i saber fer ancestrals, poc mecanitzada, molt manual, amb procediments tradicionals però incorporant la innovació. Tot plegat assegura una gran riquesa  i és el que inspira confiança al client.
 
 
Quin és el vostre producte estrella?
Els canelons i les botifarres (mare i filla coincideixen sense dubtar)
 
I de la teva xarcuteria d’autor quin destacaries?
Pffffff!!!! Sóc molt voluble vaig saltant segons la meva inspiració. Potser l’he encertat molt amb la botifarra de Reis, una botifarra d’ou amb cirereta i cava i un rei a dintre, és la versió tortell de reis en botifarra, i la veritat és que ha tingut una molt bona acceptació. O els 16 tipus de botifarra d’ou que fem per dijous gras, totes d’innovació: amb carxofa, amb tomàquet, amb sardina marinada amb taronja com homenatge Arenys…
 
Què és el pitjor del teu ofici?
Les moltes hores que es treballen
 
I el millor?
La recompensa de la gent. Quan la gent et diu “que bo això que has fet” o tornen per buscar allò que no troben enlloc més.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.