https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, juny del 2024

Search
Close this search box.

21, juny del 2024

Entrevistes – Maresme

Coneixes a… Jordi Torrent?

Maresme
0510e93852e526e8e64b26a18368a08a.jpg
Pintor, músic i Jutge de Pau. Montgat

Equilibri pur en el món artístic. Sensibilitat, riquesa espiritual, emocions i sentiments conformen una vida polifacètica, la vida de Jordi Torrents, pintor d’ofici, músic de sentiment i un toc de seny com a Jutge de Pau del seu municipi, Montgat. Un personatge a descobrir amb racons insospitats i sensibilitat a flor de pell.
 
El teu ofici, pròpiament és el de pintor. Com t’introdueixes en aquest món?
Sóc nét i fill de pintor o sigui que era fàcil. Fa 30 anys que m’hi dedico i haig de donar gràcies al meu pare que em va obligar a estudiar decoració. Vaig començar a treballar amb el pare i estudiava als vespres, això em va aportar uns coneixements que agrairé sempre. 
 
En què t’ha influït haver estudiat?
Bé, sempre m’he considerat una persona amb una vessant artística gran, el fet d’estudiar em va ajudar a aplicar tècniques, elements, punts de vista.. que d’una altra manera potser no hi hagués arribat.
 
Però amb la pintura no has tingut prou per a la teva expressivitat artística?
La meva passió és la música, la descobreixo de ben petit i de sempre és la faceta que més m’ha enriquit espiritualment.
 
I quan comences a tocar?
Als 14 anys m’inicio amb un grup de rock, aquí a Montgat, Els Loving’s ens dèiem. All 1988 gravo el meu primer disc, Hotel Regina, tot amb cançons meves. Després passo per un grup que es deia Els Lola i gravo Flores con sal, Los sueños no duermen, Rojo i Tiempos Modernos, inspirat en Tiempos Modernos del gran Charles Chaplin.
 
Composes tu mateix?
Tots els temes dels discs són meus, lletra i música. A més jo canto, toco la guitarra i en alguns temes el baix i el piano. Ara, en aquest moments hi estic treballant en un nou treball musical.
 
També has publicat un poemari?
Sí, al 2001 publico Fotosintesi , un poemari il·lustrat amb fotografies de Dolors Jiménez. I ara tinc a punt un segon que es dirà Essència, dedicat a les dones, i il•lustrat amb fotografies del Chus Alonso.
 
Com pot ser que un home amb una vessant tan marcadament artística cabai exercint durant 10 anys de Jutge de Pau?
Bé quan m’ho van proposar vaig pensar que era interessant que la roba de Montgat es pogués rentar a casa, que tots aquells petits conflictes que sorgeixen en qualsevol municipi es poguessin resoldre aquí. Vaig estudiar tota la formació que ofereix la Generalitat per ser jutge de pau, i el que em va fer gràcia és que els petits problemes de la ciutadania els podia arribar a solucionar d’una manera àgil i propera i aquí estic ja fa 10 anys. 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.