https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Entrevistes – Maresme

Coneixes a… Josep Castañé?

Maresme
d1275c78294b8e4411adb6bd6aa50804.jpg
Celler Castañé. Argentona.

En Josep Castañé estrenava negoci el 19 de juny de 1971; després d’un traspàs d’un celler que ja existia a Argentona, es posava al capdavant d’un negoci propi, al costat de la seva dona. Naixia el Celler Castañé en un moment en què predominava la venda del vi a granel i on el vi embotellat tenia una presència testimonial. El negoci va anar evolucionat, amb reformes de l’establiment i noves iniciatives, fins avui quan al capdavant del Celler es troba la seva filla Montse.
 
Quan comença el canvi de model?
A poc a poc entra el vi embotellat, ampliem la gamma amb Rioja, Penedès… i el 1992 decidim fer una reforma i inventem aquestes prestatgeries, un sistema que té un gran avantatge visual i 20 anys després continua lluint. El 1998 fem una ampliació per poder oferir degustacions i ampliem l’oferta amb formatges artesanals, i el 2013 fem el canvi generacional i la meva filla Montse es posa al capdavant.
 
Quin és el tret diferencial del Celler Castañé?
Sempre hem considerat que el Celler Castañé, a part de vendre vins i formatges, és una empresa de serveis. La nostra intenció és donar un servei i és el que sempre ha marcat el camí a seguir perquè voler fer la competència a les grans superfícies no té sentit. Les grans superfícies, en un inici, ens van  destrossar, sobretot perquè algunes marques van rebentar preus i la competència era impossible; ens havíem de diferenciar per la diversitat de producte, tenint en compte qualitat i exclusivitat. Un altre element important va ser quan Juvé i Camps es va adonar que els establiments petits com el nostre comptàvem amb 2 elements importants: donar a conèixer un producte i fer marca. En aquesta situació va donar un cop de mà a establiments com els nostres i ho va fer amb un producte exclusiu fora del canal de grans superfícies.
 
Què ha estat el millor del Celler Castañé?
La meva dona i jo vam arribar a la conclusió que aquest establiment no era un negoci, era un hobby i, a sobre, ens guanyàvem la vida. Això és el més important que pots trobar-te a la vida. Tots hem de treballar però, si a més, t’ho passes bé i cada dos per tres tens la satisfacció moral que un client que t’ha demanat consell torna i et diu “Castañé he quedat com un senyor!”, per a mi, això és el millor.
 
Per què recomanaria beure vi?
S’ha d’aprendre a beure vi… Per gaudir del vi s’ha d’educar el paladar perquè els sentits els tenim però no els tenim educats. El vi pres amb mesura, a part, és una font d’energia i de salut. La gent hauria d’aprendre a beure vi, sobretot per satisfer el paladar i educar els sentits i al Celler Castañé des de 1993 donem classes de tastos  per ajudar en aquest camí. De fet, el primer tast de vi que es va fer a Argentona, i diria que al Maresme, el va fer Josep Maria Pujol Busquets, propietari de les bodegues Alta Alella, a casa nostra
 
Quin és el millor vi?
El millor vi és el que a tu t’agrada, aquest és el millor vi del món… Hi ha una dita molt antiga “vi usat i pa mudat”. Normalment el vi que prens sempre, al que t’has acostumat, el coneixes i et satisfà. En canvi, el pa, si el canvies, segur que de primeres el trobaràs més bo… I una altra que et regalo: “si un bon vi vols trobar… a Cal Castañé has d’anar”.
 
Negres o blancs?
Negres i blancs. No tenen res a veure. Cada persona, cada moment, cada època de l’any… convida a uns o a altres.
 
Què és el millor del vi? 
La conversa. Tu parles de dones, d’homes, de política, de religió, de futbol i t’acabaràs barallant… Si parles de vi, no et barallaràs mai.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.