https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Entrevistes – Maresme

Coneixes a… Josep Sabatés?

Maresme
1e0b01d917f15b819ad98a1e574c14b7.jpg
Restaurant  L’ona. Premià de Mar.

En Josep porta tota la seva vida baixant a la platja de Premià, on abans hi havia el xiringuito de la Maria (la seva mare) i des del 88 el seu restaurant, L’ona. És possible que el negoci hagi de tancar, però aquest estiu seguirà oferint la seva terrassa privilegiada i nits de música en directe. Us animem a gaudir-ne!
 
Com van ser els inicis del restaurant?
La meva mare, la Maria, va començar amb un xiringuito quan jo tenia 4 anys, el 1952. I com a restaurant es va fer fa 30 anys, quan va passar a les meves mans. Vam ampliar perquè teníem molta afluència de gent, i molts ens demanaven que féssim més menjars.
 
Que et va fer seguir amb el negoci familiar?
Jo sóc pèrit químic i he tingut una fàbrica. Però als anys 80 la meva mare em va dir que el negoci ja se li feia gran i com que el treball a la fàbrica anava a la baixa i vaig decidir canviar i invertir pel restaurant, amb la meva dona. Sempre havia vingut a ajudar dissabtes i diumenges, no era un món desconegut per mi.
 
La part més positiva del negoci?
Tenir un negoci que funciona i que la gent marxa contenta d’aquí. Això és el que més m’omple a mi. Tenim molts clients del voltant, Barcelona, Terrassa, Mataró… el restaurant és molt conegut gràcies al fet que tenim un lloc que és privilegiat. Restaurants amb una terrassa a la platja com aquí no n’hi ha. 
 
Hem sentit que el restaurant tancarà… com és això?
Nosaltres no volem tancar… però és una concessió que va acabar i estem esperant si ens la renoven. I de moment no ho volen. En tot cas, aquest estiu estarà actiu segur.
 
 I com s’agafa aquesta notícia?
A mi em sap molt de greu… fa 30 anys de l’edifici i 66 del primer xiringuito. M’agradaria que els meus fills continuessin amb el restaurant. El Josep va estudiar hostaleria i turisme a Sant Pol, i la Lupe a Manchester. Estan preparats i arrelats aquí, per això trobo que és una llàstima. 
 
Plans de futur per a vostè?
Si tanquem, em jubilaré… i si no, continuaré. Jubilar-me per mi és com si m’apartessin. Estic molt bé de salut i mentres em trobi bé vull venir cada dia. Jo sempre estic mirant de fer coses. En cas que m’hagi de jubilar, viatjaria.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.