https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Entrevistes – Maresme

Coneixes a… la Unió de Botiguers de Mataró?

Maresme
433625f4f50324352804251edc6ba127.jpg
 Jordi Novo, president de la Unió de Botiguers de Mataró.

En Jordi Novo és el president de la Unió de Botiguers de Mataró (UBM) des de l’octubre del  2015 i ara màxim representant de la UBM en la celebració els seus 40 anys. Amb un recorregut en l’associació des del 2010, Novo fa un retrat acurat i precís de la situació del comerç a Mataró, i de la UBM, i del futur que esperen.
 
Quin és el principal objectiu de la UBM?
Sobretot la millora del comerç a Mataró, vetllar pels interessos, no només del comerç en si sinó de tot el retail i del que és l’activitat econòmica que es produeix al centre. Creiem que és una tasca necessària, fonamental perquè el comerç ja fa molts anys “s’ha deixat de banda” del que és el desenvolupat de la ciutat. 
 
Com a associació, feu moltes accions visibles al cap de l’any?
Moltes, moltíssimes. Es fan activitats cada mes, i alguns mesos més d’una. Per exemple, al novembre tenim el “Truc o tracte” i una dinamització del Balck Friday; al desembre tota la campanya de Nadal; al gener dinamitzem les rebaixes; al febrer el Saló Boda, que aquest any el replantejarem; el Mataró Street Fashion; els aparadors vius;  el Museu Obert; la Fira de dibuix i pintura; la Fira Ocasió de primavera; Sant Jordi… Tenim un pla de dinamització molt potent; de fet, per cada 1 de subvenció mobilitzem 8 de moviment econòmic. A més de tota aquesta activitat, és molt important la tasca de formació als associats. Els botiguers s’han de reconvertir; detectem que tenim molts comerços amb dèficits com la visualització en línia i cal posar-se al dia. També fem estudis amb altres associacions comercials per esbrinar els fluxos del públic a les zones comercials i poder aplicar les correccions convenients. En definitiva, tot allò que pugui ajudar a posar el comerç en el lloc central de l’activitat econòmica que ha de tenir en una capital com Mataró.
 
Per què aquesta aposta tan decidida?
Fàcil, apostem pel comerç de ciutat per dues coses: una, perquè si a una ciutat no hi ha comerç, la ciutat està morta i la convertirem en una ciutat dormitori, i segon, perquè les grans superfícies no són ni sostenibles, ni saludables, en el sentit que s’ha d’agafar el cotxe per tot, i nosaltres apostem pel comerç de proximitat amb una Q de qualitat.
 
Teniu en compte altres associacions en les vostres accions?
Sí, i tant. De fet, fa temps que sempre intentem compaginar les nostres experiències de compra amb restauració i cultura. Col·laborem al màxim amb el Gremi d’Hostaleria, però entre els nostres associats també tenim gent del món de la restauració, de càterings, propietaris de foodtracks, cellers….
 
I arribem als 40 anys. Com ho celebrareu?
Hi ha 3 activitats centrals. La primera va ser el cap de setmana del 18 de novembre, un bosc de globus gegants d’uns 300m2 a la Plaça Santa Anna que representava el camí fet per la UBM. A finals de gener, ve el Víctor Küppers a fer una xerrada motivadora i, a finals de febrer, farem La Nit del Comerç per donar les gràcies a tots els associats i fer un reconeixement a tota la gent que ha treballat durant aquests 40 anys per la UBM.
 
I… després de 40 anys, cap a on va la UBM?
Bé, tenim precisament una Comissió de Futur treballant en com hauria de ser l’associació en els pròxims 40 anys. Tot està canviant moltíssim i no podrem continuar igual, de manera que treballem com anar cap a un altre model i creiem que la solució són “els a peu”, que en la nova llei de comerç ja comencen a tenir-se en compte. Una altra manera de gestió dels centres de ciutats i comercials de cada zona com si fossin centres comercials autònoms, consorcis públic-privats on tothom aporta i tothom rep.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.