https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Entrevistes – Maresme

Coneixes a… Llorenç Artigas?

Maresme
86df6859a97285afb5bc74e53cc53172.jpg
President de l’Associació Amics dels Bolets de Vilassar de Dalt.

Tota aquesta història comença fa 29 anys amb la Mostra de Bolets, a la que posteriorment es va sumar la Fira. L’ànima de tot plegat va ser sempre en Manel Monjonell, però ens va deixar fa tot just un any i algú s’havia de fer càrrec de la presidència de l’Associació d’Amics dels Bolets de Vilassar de Dalt. Tothom va coincidir: qui millor que un exalcalde del municipi que, en el seu moment, ja havia ajudat l’associació? És així com Llorenç Artigas presideix enguany la seva primera Fira.
 
Com neix aquesta Fira? Com sorgeix la idea de fer un fira de bolets?
Jo als inicis no hi era i de fet hem de fer un homenatge a en Manel Monjonell, veritable ànima de la Fira i el seu creador que ens va deixar tot just fa un any. Ell va fundar l’Associació d’Amics dels Bolets i la Fira, creia en això i era l’ànima i el president. La mort del Manel, l’any passat, ha fet perillar la fira i ha estat molt complicat muntar-la perquè ell ho tenia tot al cap i ha estat realment complicat. L’Enric Ortega ha estat la peça clau per muntar aquesta edició. Al final ho hem aconseguit i vénen pràcticament tots els que venien cada any, uns 60 expositors.
Tot comença fa 29 anys amb la Mostra de Bolets, a la que amb els anys es va afegir la Fira. De fet, encara que la Fira és més popular, és la mostra la que s’estén durant els dos dies. Aquest any com a novetat hi ha, dissabte al matí, una sortida en família per anar a buscar bolets guiada per dos experts. Tornant de l’excursió es començarà a muntar l’exposició i a la tarda, hi haurà el primer tastet de bolets amb botifarra esparracada. Però tota aquesta primera part de Mostra només funciona a Can Banús, llavors diumenge s’hi afegeix la Fira.
 
Com arriba a ser el president?
Després de la fira de l’any passat, on tot va ser molt precipitat i amb el Manel mort, l’Associació em van oferir presidir-la i vaig acceptar perquè els volia ajudar. 
 
Per què destacaria la Fira del Bolet de Vilassar de Dalt?
Crec que és la més reconeguda de la comarca, cada any venen entre 7 i 8 mil persones. És molt important la coincidència amb l’Open House perquè molta gent de Barcelona vindrà per l’Open i descobrirà la Fira. Crec que la coincidència dels dos esdeveniments és molt important.
 
Per què recomanaria a la gent que vingués?
Perquè trobaran una mica de tot, tot allò relacionat amb els bolets però també amb la gastronomia: es faran paelles de bolets, entrepans, embotits, formatges, també un cisteller artesà que fa cistells in situ, un terrissaire… Es podran comprar bolets frescos i secs i tot allò relacionat amb el món micològic, cistells, ganivets… I veure la Mostra de Bolets que per a mi és el més important. 
 
I com a projectes de futur?
M’agradaria renovar l’Associació, en el sentit d’ampliar activitats, poder anar a visitar altres fires, fer recomanacions de rutes de bolets, treballar les xarxes socials per donar-nos a conèixer, fer sortides a lloc referents del món boletaire, excursions a restaurants especialitzats… Una mica, en definitiva, dinamitzar l’Associació més enllà de la fira.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.