https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

28, maig del 2024

Search
Close this search box.

28, maig del 2024

Entrevistes – Maresme

Coneixes a… Manel Garcia?

Maresme
25bf6eb6adcdcf482ac91fae62b0229e.jpg

 Can Manel. Vilassar de Mar.

Xerraire, simpàtic, servicial i professional. El Manel gaudeix amb la seva botiga i tot el que envolta el negoci. Tercera generació al capdavant de Can Manel (Can Garcia Cotet fins al 2006), una botiga més que centenària a Vilassar de Mar, el Manel no deixa un moment de donar voltes al cap per innovar en el negoci, sense perdre mai de vista la tradició.
 
Can Manel (com Can Garcia Cotet) naixia al 1909, o sigui enguany ha fet 107 anys. No impressiona estar al capdavant d’un negoci amb més de 100 anys d’història?
(després d’una gran riallada)  Bé… jo no tinc en compte que té més de 100 anys, és casa meva, des de petit he corregut per darrera el taulell, des dels 13 anys, més o menys, ja donava un cop de mà als pares els caps de setmana i durant les vacances i de seguida vaig tenir clar que m’hi volia dedicar.
 
Llavors… has estudiat l’ofici?
Sí, sí… Em vaig formar als cursos de Mercabarna com a carnisser i després vaig fer cursos de cuina i de sala. Avui dia és imprescindible estar ben preparat si vols portar endavant un negoci com aquest, a més de saber buscar sempre un plus i un valor afegit que et distingeixi de la resta i et faci destacar.
 
El teu plus ha estat la introducció del producte ecològic?
Penso que va ser una molt bona decisió. Al 2012 em decideixo a fer una prova i la prova funciona. Vam començar amb la vedella, som distribuïdors en exclusiva al Maresme de dos tipus de vedella ecològica, la Salers i l’Angus, i a partir del bon funcionament de la vedella vam introduir conill, porc, xai i pollastre.
 
Has canviat molt el negoci des de que et vas posar al capdavant?
Sí i no. El nostre tret característic continua sent l’artesania i la tradició. Tot ho treballem amb les nostres mans, com es feia a la cuina de l’àvia, i a aquesta base he anat afegint la innovació. En això he tingut la gran sort que els meus pares sempre han estat al meu costat i sempre han donat suport a totes les meves iniciatives i això et dóna empenta i, a la vegada, tranquil•litat.
 
La darrera gran innovació serà la botiga on-line?
Síiiiii!! Després dels menjars preparats, de la introducció del producte ecològic també en els plats preparats, del repartiment d’encàrrecs a domicili a tota la comarca (amb un plus eco a Vilassar ja que els fem en bicicleta) ara hem decidit entrar en la venda online. Els nostres clients podran fer la compra mitjançant el nostre web.
 
Què és el que menys t’agrada del teu ofici?
Cap dubte, l’esclavitud dels horaris. Sense adonar-te, com més gaudeixes, entres en un cercle de feina que si no poses fre no faries res més.
 
I el que més t’agrada?
El millor per a mi són els clients, el moviment del dia a dia, el bucle de tirar endavant cada dia aquest negoci i la seva organització i, sobretot, que els clients surtin de casa nostra amb un gran somriure a la cara i que sempre tornin.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.