https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Entrevistes – Maresme

Coneixes a… Marc Mateu?

Maresme
282e45a4ec0ddd3190f0c0461decdc88.jpg
 Forn de llenya Mateu. Teià

Sovint, s’afirma que la joventut actual ni treballa ni té iniciatives empresarials. Però quan un jove de 26 es posa al capdavant d’un negoci propi, amb només 22 anys, després de formar-se en un ofici com el de forner i 4 anys després està al front d’un dels pocs forns de llenya tradicional de la comarca, la realitat desdiu les sensacions. Ell és en Marc Mateu, propietari i forner del Forn de Llenya Mateu de Teià.
 
 Com decideixes, tan jove, posar-te al capdavant d’un negoci amb fama de dur com un forn?
Una mica per necessitat, una mica per casualitat. Jo m’havia format com a forner –pastisser, primer a Olot i després al Gremi de Pastisseria de Barcelona. No trobava feina de cap manera, i la casualitat va fer que aquest forn l’Antic Can Gustu, de tota la vida, havia tancat i el coneixíem perquè el meu pare és de Teià i tenim la família. Va sortir l’oportunitat i no m’ho vaig pensar.
 
 Què ha estat el més dur?
El més dur ha estat, econòmicament, posar-ho tot a punt. El valor d’aquest forn és que té un forn de llenya tradicional de 150 anys (que és el que a mi més m’agradava per poder fer pa a la manera tradicional) però el forn estava tapat per una paret perquè no el feien servir. Destapar-lo i posar-lo a punt, a part de fer els canvis que demana ara la normativa; com l’obligació de fer el que es diu “una escopeta”, perquè per ella entri la llenya i el pa per la boca pròpiament del forn. Són temes de seguretat alimentària i higiene i tot val molts diners.
 
 Què distingeix el pa del teu forn d’altres pans?
Tot el pa és cuit amb llenya (sempre d’alzina i de faig) i fet a la manera tradicional, elaboro moltes menes de pa… ecològics de fajol, de camut, d’espelta, integral, de garrofa i a més pans amb gluten normals de pagès, de mig, barres d’espelta, de multicereals… A més, també faig tota la pastisseria, croissants, pasta de full, magdalenes, melindros… tot de manera artesanal… de maquinària només tinc la pesadora, l’amassadora i… un gran corró!!
 
 Quin és el teu producte estrella?
El rodó de pagès!!! La gent, quan el prova, sempre torna… si t’agrada el pa i el proves, t’adones que no té res a veure amb la resta de pans que mengem prefabricats o semicongelats.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.