https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Entrevistes – Maresme

Coneixes a… Pere Busquets?

Maresme
37cedfb0b879bd4b4fbcac59c8ac80d0.jpg
Ferreteria i Terrissa, a Premià de Mar. 

Fa uns 30 anys que Pere Busquets es va posar al capdavant de Ferreteria i Terrissa de Premià de Mar, el negoci familiar que havien engegat els seus pares feia 50 anys. Primer al casc antic i anys després una segona botiga, la que regenten el Pere i la seva dona, la Montse. 
 
Sempre has treballat al negoci familiar?
Sempre, sempre no. Feia un cop de mà quan calia, sóc lampista d’ofici i de fet hi treballava i a estones estava a la botiga fins que al final vaig decidir posar-me al capdavant.
 
Compteu amb una clientela estable?
I tant!! Hi ha clients de tota la vida de Premià de Mar, però també tenim de Cabrils, de Llavaneres, de Badalona… pràcticament de tota la comarca.
 
I quin és el tret distintiu de Ferreteria i Terrissa perquè compti amb clients de tota la comarca?
La frase de la gent és “aquí ho trobaràs tot” i no és ben bé així. És cert que tenim moltes coses però tot, tot no, però quan els hi dius la gent no s’ho acaben de creure, tenen una fe cega en aquesta botiga.
 
Com ha canviat el negoci des de que vas començar tu fins ara?
Fonamentalment en la nostra oferta. Fa uns anys, a part dels objectes de ferreteria pròpiament, el que més veníem era terrissa. La terrissa estava molt de moda i se’n venia molta, d’uns anys ençà el que més venem és parament de la llar, tant a particulars com a hostaleria.
 
Com repercuteixen les grans cadenes de bricolatge en un negoci com el seu?
(el Pere i la Montse esclaten a riure) És que entre nosaltres sempre diem que des de que existeixen aquestes grans superfícies de bricolatge, mobles per muntar, ferreteria… nosaltres ens hem convertit en “assessors” de ferreteria, sobretot els dissabtes. Encara que sembli increïble la gent entra aquí a preguntar com fer servir o quines eines utilitzar o com muntar el que han comprat en aquests llocs.
 
Què és el millor del seu ofici?
La gent. Per sobre de tot la gent. Gent amb la que estableixes vincles després d’anys de ser clients, gent sobretot molt agraïda de que els aconsellis, els ajudis… 
 
I el pitjor?
Les hores dedicades. Ja no són les hores de la botiga oberta, és el després, perquè quan tanques portes tu continues treballant, fent números, comptabilitat, comandes, endreçant, organitzant…. i en el nostre cas que treballem junts fa quasi 24 anys a casa… continuem!!
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.