https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Entrevistes – Maresme

Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar

Maresme
b0895aae9680b7a7ecd4238519774a3a.jpg
“Vilassar és un poble tranquil però molt dinàmic”.

Advocat de professió, escriptor consolidat i, des del passat mes de juny, alcalde del poble que el va veure néixer. Damià del Clot parla amb passió del seu poble, Vilassar de Mar, dels nous projectes i del potencial, a explotar, per fer del municipi un referent a la comarca.
 
Com es planteja el posicionament de Vilassar de Mar com atractiu turístic dins la marca Costa de Barcelona-Maresme?
El nostre principal objectiu és posicionar-nos molt fort en el sector de la flor i la planta. Tenim un clúster empresarial molt potent que és del Mercat de la Flor en amunt. Tenim un Mercat de la Flor, una mica en decadència, però que continua sent un motor potent de venda i, d’alguna manera, volem bellugar tot això. Estem ben posicionats en el sector, amb bons contactes i ho veiem més que factible, a més, d’una oportunitat engrescadora. L’aposta és recuperar el Mar de Flors  perquè creiem que és el projecte ideal per vendre Vilassar com una vila de flor i, alhora, donar un contingut professional. La idea és crear una fira professional de dimart-dimecres a divendres i enllaçar-la el cap de setmana amb el Mar de Flors, de manera que posicionaríem el municipi com un referent del món de la for i la planta professional i, a la vegada, comercial ja que implicarem la restauració, les escoles, els comerços, les entitats… Això hauria d’acabar desembocant en la creació d’un producte de qualitat, una marca registrada de flor i planta de Vilassar de Mar. 
 
Això us assegura una setmana de gran visibilitat però… la resta de l’any?
Partim de la base que Vilassar oferta turística com a tal no la té. És un poble amb una gran activitat cultural, amb gran quantitat d’entitats que per si soles munten esdeveniments i on sempre hi ha moviment però no és un pol turístic entès com a tal. A Vilassar cada cap de setmana hi ha alguna cosa, depenent de la multitud d’entitats que tenim, sempre amb la col·laboració de l’ajuntament en tot allò que pot, i això té una dimensió comercial molt important.
 
D’una manera o altra sempre acaba sortint el comerç com a gran protagonista.
Sí. Pensem que el comerç és fonamental i la intenció és tenir una programació turística al llarg de l’any entorn del món del comerç. Igual que ens hem implicat molt en tots els projectes de Vilassar Comerç, també ho hem fet amb el Mercat Municipal i amb el mercat dels dijous, per crear noves sinergies comercials entre els dos. Volem, a més, crear una funció pedagògica que és que la gent de Vilassar de Dalt, Cabrils i Cabrera vinguin a comprar al nostre poble, al nostre mercat com element dinamitzador de proximitat.
 
 
Donada la importància que hi doneu al comerç com a pol d’atracció continuareu donant suport a les “fires” actuals?
Precisament estem en converses amb Vilassar Comerç per aconseguir que el Shopping Night es faci dos cops l’any no un, obrint i tancant les temporades de primavera i hivern i aquí, entre tots, hem de saber trobar les millors dates. D’altra banda mantindrem les dues edicions del Fira Stocks però les anirem rotant pel poble per donar-los dinamisme i més sentit comercial. Intentarem fer coincidir la Nit del Comerç de Nadal amb un dels Shopping Night buscant, sempre, donar molta més vida al comerç.
 
Vilassar té dos grans virtuts: que és pla i es pot passejar per tot el poble sense dificultats geogràfiques i que té un clima que permet fer moltes coses a l’aire lliure, fins i tot a l’hivern. Aprofitant aquests dos trets volem potenciar molt les fires de proximitat, especialitzades. Creiem que hem de tenir unes relacions molt fluides amb els comerciants per aconseguir crear aquestes sinergies que contemplem com a fonamentals i, sobretot, intentar lligar estretament comerç i cultura perquè les dues vessants en surtin beneficiades.
 
 
Sembla una contradicció la seva definició de poble tranquil amb tota aquesta activitat que descriu.
Sí. Però és que és així, Vilassar és un poble tranquil, perquè durant la setmana ho és, molt, però arriba el cap de setmana i entra en efervescència… És un poble tranquil però dinàmic! La tranquil·litat de la setmana es trenca el cap de setmana perquè sempre hi ha alguna cosa programada, la gent que el cap de setmana opta per quedar-se a Vilassar sap del cert que s’ho passarà bé. 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.