https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Entrevistes – Maresme

David Bote, alcalde de Mataró

Maresme
6e5f82f1a5cbe57f75e584aa54793b25.jpg
“Mataró té un comerç diferent i molt de veritat”.

Amb només 33 anys, David Bote arriba a l’alcaldia de Mataró, la seva ciutat, al 2015. La ciutat que l’ha vist néixer i l’ha vist créixer com a persona i com a polític. Enamorat de la seva ciutat és capaç de guiar-te per ella des del seu despatx i de recomanar des de la millor pastisseria a oferir una ruta dels llocs on trobar bon pernil o els millors entrepans de truita de la ciutat. Un dels objectius principals d’aquest mandat és que la gent de fora arribi a conèixer i a estimar Mataró tan com ell. 
 
Mataró com a capital de comarca és la ciutat més visitada de la zona. Creu que és prou coneguda turísticament o és poc més que un centre de compres?
La podem donar a conèixer molt més i estem treballant en aquesta direcció. En seguir donant a conèixer la ciutat, en continuar mostrant tot el que tenim, en que tenim un pack molt complet que abraça cultura, oci, comerç, esport, gastronomia… És una oferta molt dinàmica i molt variada però, malauradament, hem de seguir. Et poso un exemple recent: fa poc hem inaugurat la Capella dels Dolors després de la seva restauració, això ha disparat les seves visites, i ara arran de la restauració i de la comunicació feta està guanyant visites un lloc que ha estat a Mataró tota la vida. Doncs, bé, tots els esforços que fem ara com a ciutat han d’anar en aquesta línia.
 
La presència del Tecnocampus com a centre de congressos i fires ha significat un revulsiu per al món de la restauració i de la  gastronomia a la ciutat?
Amb el Tecnocampus hem guanyat molt en tenir un centre de congressos amb una ocupació altíssima, amb congressos de rellevància, molt importants i de diferents àmbits públics i privats. També ha estat important recuperar un hotel com l’hotel que s’estableix com campament base de moltes de els coses que passen al Tecnocampus.
 
El següent salt és que la ciutat se’n beneficiï més encara, és una assignatura pendent però al 2017 ens hem proposat fer una web on estigui tot centralitzat per oferir el pack Mataró. A més, no cal oblidar que tenim tota una oferta esportiva de prou importància com el pas de la Volta Ciclista a Catalunya (enguany, sortida i arribada), diferents campionats de Catalunya d’esports diversos que també serveixen d’ imant cap a la ciutat.
 
Creu que el Port de Mataró està per descobrir?
La veritat és que el seu potencial no està del tot aprofitat. El port de Mataró és de gestió compartida amb la Generalitat i això complica una mica la seva gestió. Ens hem de marcar un objectiu de cara a les renovacions de les concessions de moment, ara s’han renovat tots els pantalans. Tenim una activitat esportiva molt desconeguda però molt important, com el club de vela, l’SPAS (Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques) el fet de tenir la posidònia també ens col·loca en el mapa i el club de rem. Són temes que falta lligar amb una oferta comercial que llueixi més del que ho ha fet fins ara, som conscients que hi ha locals buits… I estem fent un estudi a fons perquè també volem que el port faci de locomotora de la ciutat.
 
Enguany se celebra el 150 aniversari del naixement de Puig i Cadafalch, mataroní reconegut.  Quina programació han previst?
Hem apostat d’una manera molt important per aquesta commemoració, amb un pressupost de 100.000 euros, 50.000 nostres i 50.000 que esperem rebre d’altres administracions. De moment, hi ha coses ja programades, coses lligades com el congrés Puig i Cadafalch, que se celebrarà a Mataró, la celebració d’un gran espectacle commemoratiu i un seguit d’actes que encara s’estan acabant de perfilar. 
 
Quina es per a vostè, la perla turística de Mataró, aquella a la que hi tornaria sempre i que probablement molta gent (perquè no és de Mataró) no coneix?
Personalment, m’agrada molt fer voltes, caminar, entrar a llocs, preguntar… i Mataró té molts racons per fer-ho. Tenim oferta per tot. A mi un dia m’agrada perdre’m en una llibreria… ho puc fer. Un dia vull entrar en un bar dels de tota la vida i veure coses de les de tota la vida… puc fer-ho. Un dia vull anar a un restaurant sofisticat… hi puc anar. A més, podem trobar exposicions de gran qualitat, per exemple a la Sala Ateneu de la Riera; es pot anar a veure la Nau Gaudí; tenim boníssimes pastisseries. Per tot això, personalment, crec que el lema d’enguany per Nadal,  que era “Tot autèntic, tot a prop”, era molt encertat perquè, realment,  Mataró té un comerç diferent i molt de veritat.
 
Seria capaç, de manera improvisada, de fer-nos una bona ruta per Mataró, partint, per exemple, d’una botiga històrica com Can Boter?
I taaant! Sortim de Can Boter, una botiga clàssica i de referència per a la comarca, i no ens podem estar de passar una estona a la Plaça Santa Anna i menjar un xurros, d’allà caminant, en 5 minuts trobem la Nau Gaudí. Pujant podem aprofitar per fer compres al carrer Barcelona, que té uns comerços de gran qualitat, i al final del carrer, trobarem La Peixateria (edifici catalogat com a Bé Cultural), on trobarem comerç just i d’allà a la Plaça Xica, on hi ha dues o tres botigues peculiars i un parell de cafeteries d’aquelles per fer tertúlia i amb bastant activitat cultural, i llavors trobem la botiga La Confinaça, amb una façana modernista espectacular. Si seguim amunt, arribarem a la Plaça Santa Maria, on hi ha des de botigues de pernils de molt bona qualitat a diferents cafeteries, i es pot aprofitar per entrar a veure la restaurada Capella dels Dolors, per acabar tot baixant de nou per La Riera i acabar la ruta entrant a la Sala Cabanyes per veure un bon espectacle de teatre.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.