Pànxing Pirineus

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Entrevistes – Berguedà Pirineus

David Font, Director de l’Agència Catalana de Turisme

Berguedà Pirineus
7037131636f8a3c0ea72e0165eff2b94.jpg
“L’oferta turística de Pirineus ofereix experiències per gaudir tot l’any”.

Què és el Programa Pirineus i quins són els seus objectius?
És un programa de treball territorial nascut a l’any 2003 i el seu objectiu principal és posar en valor tota la diversitat de l’oferta turística dels Pirineus de Catalunya com a destinació turística única i transversal. Es dirigeix als mercats emissors internacionals (principalment de proximitat) mitjançant una promoció específica i amb l’objectiu de desestacionalitzar la demanda.
L’oferta turística de Pirineus comprèn una infinitat d’experiències que es poden gaudir durant tot l’any, ja siguin de turisme actiu i natura (senderisme, BTT, multiaventura, estacions d’esquí i muntanya…), com aquelles que tinguin a veure amb el patrimoni material i immaterial (cultura, gastronomia, festes populars, festivitats…).
 
En ser un programa territorial, quines entitats en formen part?
El programa Pirineus és fruit d’un conveni de col·laboració entre l’Agència Catalana de Turisme, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), els Patronats de Turisme de la Diputació de Lleida, Costa Brava Girona, Diputació de Barcelona, el Conselh Generau d’Aran i Ferrocarrils de la Generalitat.
 
Quin territori conforma la destinació Pirineus de Catalunya?
Està conformada per les onze comarques de les demarcacions de Lleida, Girona i Barcelona situades en l’àmbit territorial de la marca turística Pirineus. Concretament les comarques són: Val d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell, Solsonès, Cerdanya, Berguedà, Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà. 
Per aquest motiu és imprescindible poder comptar amb el suport dels 11 Consells Comarcals corresponents.
 
Com treballa el Programa Pirineus?
A través del conveni de col·laboració entre les entitats que el conformem, es defineix un pla d’accions de promoció i comercialització anual que permeti potenciar la comunicació sobre l’oferta disponible des d’una visió transversal. Podríem anomenar-lo dels cims al mar.
Aquestes accions s’adrecen principalment a mercats internacionals i poden ser de diversos formats, com podrien ser campanyes de publicitat o d’altres accions que incrementen els contactes amb prescriptors principalment operadors turístics o mitjans de comunicació. Aquestes presentacions les realitzem als mercats corresponents o convidant-los a que coneguin el territori in situ. 
Dins aquest pla d’accions s’hi contemplen també jornades al propi territori per tal de donar informació sobre tendències de mercat, així com per incentivar la creació de productes turístics de qualitat, entre actors claus del sector turístic de la destinació Pirineus.
 
Quina és l’estratègia del Programa Pirineus?
És evident que la tasca del programa Pirineus va totalment alineada amb els principals reptes contemplats a l’estratègia de l’actual Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya: desconcentració territorial, diversificació de l’oferta turística, desestacionalització de la demanda i augment de la despesa. 
Precisament la destinació Pirineus té tots els elements imprescindibles per tal d’assolir aquests objectius marcats: incentivar al visitant a desplaçar-se a zones d’interior, oferir experiències de qualitat adaptades a tot tipus de perfils de visitant i realitzables en qualsevol època de l’any. 
 
Quin paper té el Programa Pirineus dins la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030 Pirineus-Barcelona?
Tenint en compte que el programa Pirineus s’encarrega de la promoció internacional de la destinació des de fa setze anys, una iniciativa  com els JJOO d’hivern és una oportunitat única que aportarà una projecció internacional d’aquest territori. Una vegada treballat un dossier tècnic de candidatura per part dels organismes corresponents i en consens amb el propi territori, serà el moment de comptar amb el suport de promoció per part del propi Programa Pirineus. La visibilitat de la destinació, a través de la marca Pirineus, es veurà enfortida abans, durant i després dels Jocs. Serà una oportunitat per situar els nostres Pirineus en el mapa d’una forma ben definida.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.